KENT MEYDANI OLSUN

Belediye Meydanı ile ilgili bizim parti olarak ve belediye meclis grubu olarak duruşumuzdahiçbir değişiklik yok. Biz şu anda yıkımı devam eden alanın “Kent Meydanı” olarak Kalmasını istiyoruz.

Bu konuda parti yönetimimiz ve belediye meclis grubumuzun düşünceleri Şöyledir.Yeni Belediye Binasının yapımı için Ordu Belediyesinin bir çok alternatifleri var.

Belediye bu proje ile ilgili hala net tavrını ortaya koyamadı.

Her gün değişik görüşler İfade ediliyor. Bunun tartışılmasını da normal buluyorum.

Önemli olan aceleye gelmeden ,Ve hata yapmadan Ordu için en güzel projeyi uygulamak.En son tartışılan konu ise,Valilik ve Belediye Hizmet Binasının Karayollarının bulunduğu alana yapılması.Bu projeyi en ideal proje Parti grubu olarak biz de destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.

Bu arada Defterdarlık ve SGK binalarının da yıkılması ve meydan projesinin daha da genişletilmesi gündeme geldi.

Bu projeyi Sayın Başkan da destekliyor.

O halde yapmamız gereken tek şey bu oluşumun önünü kesmemek için  ilk önce Belediye hizmet binasını  bir başka yere düşünmeliyiz.

İşe buradan başlamalı ve hem merkezi idare hem yerel yönetim beraberce bu projeyi hayata geçirmenin ilk adımını atmalılar.

Kesinlikle belediyenin şu anda yıkılan yerine Belediye Binası tekrar yapılmamalıdır.

Çünkü  bu bütün Ordu’nun ortak talebidir.

İkinci adım olarak Defterdarlık ve SGK binalarının da Karayollarının bulunduğu alana taşınması  Ordu için Tarihi bir adım ve fırsattır.

Eğer bunun tersi olur alelacele Belediye Binası mevcut alana yapılırsa bunun altından hiç kimse kalkamaz.

Biz de zaten Ak-Parti grubu olarak görüşümüzü daha önce açıkladık.

Eğer aynı alana hizmet binası yapılmak istenirse Biz parti grubu olarak İller Bankasından kredi kullanmak üzere meclisten yetki istendiğinde bu karara destek vermeyeceğiz.

DSP grubu da aynı açıklamayı yaptı.

Biz şu andaki yerin dışında düşünülecek her projeye destek vereceğiz ama şu  andaki  meydanın tekrar imara açılmasına karşıyız ve buranın "Kent Meydanı” olarak gelecek nesillere armağan edilmesini istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar