ENVER YILMAZ VE ÜÇ HAYAL PROJE

Önce şuradan başlamalı ve iki güzel insanın hakkını teslim etmeliyim. Ordu son iki Valimizle en şanslı dönemini yaşadı ve yaşamaya devam edeceğe benziyor. 
 
Giden Valimiz Orhan Düzgün ve şu andaki Valimiz Kenan Çiftçi ile Ordu gerçekten altın yıllarını yaşıyor. Tabi ki projelerin gerçekleşmesinde en büyük görev siyasilere düşüyor. 
 
Önce siyasiler belli projeleri gündeme getirip kamuoyundaki tutarlılığını ölçüp biçtikten sonra hayata geçirmeye çalışmalılar. Bu yüzden diyorum ki, Ordu gerçekten son on yılda altın bir dönem yaşıyor. Bunu sadece merkezi hizmetler bazında söyleyebiliriz. Yerel hizmetler bazında aynı şeyleri söylememiz mümkün değil. 
 
Sayın Valimiz daha geçen hafta yerel basına yansıyan müjdeli bir haberi tekrarladılar. Ordu için benim hayal projelerimden biri olan “Raylı Sistem” ile ilgili gelişmeleri anlattılar. Yeni Havalimanı gelişim planı içerisinde yer alan Raylı Sistem Projesinin mutlaka hayata geçirileceğinden bahsettiler. 
Ordu halkı artık siyasetçisine ve bürokratına güvenmeye başladı. 
Çünkü verilen her söz yerine getiriliyor. 
 
Geriye dönüp son on yıla baktığımızda Ordu için hayal olan projeler bir bir hayata geçirildi veya çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Dereyolu, Havalimanı, Üniversite, Çevre Yolu, Çambaşı Kayak Merkezi, Botanik Bahçe, Olimpik Yüzme Havuz, Kültür Merkezi gibi büyük projeler Ordu’nun gündeminden artık kalktı. 
 
Onun için Ak-Parti iktidarı artık Ordu halkının güvenini ve desteğini de arkasına alarak yeni Projelerini açıklamaya devam etmelidir ve ediyor da. Raylı Sistem Projesi benim hayal projelerimden birisi demiştim. Bu proje Ordu halkından da tam not aldı. 
 
Diğer hayal Projem ise, Cumhuriyet Meydanı ve Stadyum Projesi. Bu projeyi ilk gündeme getirenlerden birsiyim. Son yerel seçimlerde Bahar Çebi’nin adaylığında Ar-Ge’de hazırladığımız en prestijli proje bu projeydi. 
 
Sadece Cumhuriyet Meydanı ve Stadyum değil buna Çarşamba Pazarını da katarak çok geniş kapsamlı bir proje hazırlatmıştık. İnşallah bu projeden de istifade edilir. Bu projenin gündemde olduğunu Enver Yılmaz müjdeledi.
 
Benim diğer hayal projelerimden birisi ise, Çöpten Enerji üretme projesi. 
Bu projenin de Enver Yılmaz’ın gündeminde olduğunu öğrendim.
 
Bu projeyi biraz da benim mesleğimi ilgilendirdiğinden çok önemsiyorum.
Artık çöp konusunda bütün dünyanın benimsediği en önemli çözüm projesi olarak bu proje hayata geçirilmektedir. Yoksa şu anda Odu Belediyesinin uyguladığı güya ayrıştırma sistemi projesi artık Afrika ülkelerinde dahi uygulanmamakta ve” palyaço proje” olarak tanımlanmaktadır. 
 
Ordu Belediyesinin şu anda uyguladığı çöp ayrıştırma projesi yap boz tahtasına dönüşmüş ve her sene yenilenme mecburiyetinde kalınarak belediye bütçesine çok ağır maliyetler getirmiştir. 
Çöpten enerji projesini çok isabetli ve doğru proje olarak görüyorum.
Ordu halkına bu üç proje iyi anlatılmalı. 
Zaten Ordu halkı Ak-Parti’ye güveniyor.
Çünkü Ak-Parti’nin karnesi sınıfını çoktan geçmiş bir karne. 
 
Enver Yılmaz’ın konuşmalarından bu üç projeye de el attığını görüyor ve Ordu halkı adına seviniyorum. Çünkü Ak-Parti yeter ki SÖZ versin. 
Söz de verildiğine göre, bize de hayırlı olsun demek düşer.

Önceki ve Sonraki Yazılar