BELEDİYENİN GÜZELLİKLERİ

Bu güzelim ramazan günlerinde biraz da güzelliklerden bahsederek bardağın hep boş tarafına bakmak yerine birazda bardağın dolu tarafına bakmaya çalışalım. Ben bu gün bardağın dolu tarafına bakarak çoğunlukla eleştirdiğim Belediye Hizmetlerinin son günlerdeki güzelliklerinden de bahsetmek istiyorum. 

Demokrasilerde nasıl ki eleştiri var ise, eleştirilerin olduğu yerde takdirde olmalı. Belediye Hizmetlerinden yanlış bulduğumuz projeleri eleştirirken, Ordu’nun hayrına olan projeleri de görmemezlikten gelmemeliyiz. Yoksa inandırıcılığımız kalmaz ve kendimiz yazar kendimiz okuruz. Bizler amatör yazarlarız. Elimizden geldiği kadar mahalli sorunları yazmaya çalışırken amatör de olsak tarafsızlığımızı yitirmemeliyiz. 

Ordu halkı bize belediye Meclisinde muhalefetlik görevi verdi. Muhalefet yapmak da demokratik bir hak ve sorumlu davranmayı gerektirdiğinden hiç kimse bizim eleştirilerimizden rahatsız olmamalıdır. Bizler Belediyenin hizmetlerini eleştirirken şahısları asla hedef almıyoruz. Sadece hizmetler ile ilgili eksik ve kusurlu bulduğumuz projeleri Ordu halkı ile paylaşıyoruz. 

Bu demokratik eleştirilerimizi Belediye Yönetimi zaman zaman dikkate alıyor ve değerlendiriyor da. Değerlendirmeye almadığı projeler de var. Bu da demokratik bir tercihtir. Bizim yanlış bulduğumuzu Yönetim doğru buluyorsa, hakemliği yapacak olan Ordu halkıdır. 

Son bir hafta içinde Ordu Belediyesi ile ilgili iki güzellik birden yaşadığımdan bu konuyu sizinle paylaşarak iyi olanın hakkını teslim edelim istedim. 

Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili mahallemizde bir altyapı sorunumuz oldu. 

Belediye Meclis üyesi olmamızdan dolayı da mahalle halkı şikayetlerini önce bana iletiyor. Ben de Belediyeye başka bir sorun için giden eşime Fen İşleri Müdürüne mahallenin sorunu iletmesini istedim. 

Bir hafta içinde sorun giderildi. 

Şimdi ben Fen İşleri Müdür ve elemanlarına buradan kocaman bir teşekkür gönderiyorum. 

İkinci bir teşekkür de Belediye Basın ve Halklar Müdürlüğü ve de Su ve Kanal Müdürlüğüne gelsin istiyorum. 

Bu teşekkür sunumu biraz da eğlence yerlerindeki sunumlara benzedi.

Hani müzikli eğlence mekanlarında sanatçılardan istek olur ve bu şarkı da falancı masaya gelsin derler ya. Öyle oldu ama olsun. Çünkü bu günkü yazım biraz da ramazan ayının ilk yazısı olmasından dolayı,  ramazanın güzelim engin hoşgörü ve hicivlerini de içermesinde bir sakınca yok zannediyorum. 

Dönelim konumuza. 

Yine mahallemizde su ile ilgili bir sorunumuz oldu. Ağabeyim bu sorunu Belediyenin Internet sitesinden dile getirdi. Halkla İlişkiler Müdürlüğü şikayetimizi ilgili Müdürlüğe iletmiş ve özen göstermiş olmalı ki, Su İşleri Müdürlüğünün ekipleri peş peşe üç defa gelerek su sorunumuzu da giderdiler. 

Hepimiz biliyoruz ki, genelde bu tür Sitelerde şikayetler dikkate alınmaz. Ama bu iki Müdürlük de hassas bir şekilde görevlerini yaparak takdiri hak ediyorlar diyebilirim. Bu iki GÜZELLİK için bu üç müdürümüze teşekkür ediyorum. 

Belediye Yönetimine de teşekkür ediyorum. 

Bu teşekkür ve takdir duygularımı Belediye Meclis toplantısında da dile getireceğim. 

Çünkü hak edenin hakkını teslim etmenin de gerekliliğine inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar