İŞTE ORDU"DAKİ SEÇİM FORMÜLÜ ve AKP GERÇEĞİ

İŞTE ORDU"DAKİ SEÇİM FORMÜLÜ ve AKP GERÇEĞİ 

AKP"nin Ordu Belediye Meclisinde veya İl Genel Meclisinde kamu hizmeti verecek o çakma ekibi, görünce insan şöyle bir dalıp gidiyor.

AKP"liler, bu sefer işi çok sıkı tutuyorlar.. 

Ordu İl merkezindeki mahalli birimleri AKP"nin alma arzusu, isterik vaziyetteki ateşli bir hastalığa dönüşmüş.

 Bu hırsla, AKP Ordu ilindeki seçimleri alma işini kendi öz çocuklarına değil, sahneye eski kurtlardan kurulu ANAP"ların ekibine taşeron olarak ihale etmişler. 

AKP bu sefer, 2004 yılında yapılan mahalli seçimlerdeki Süleyman TOMAKİN fiyaskosuna düşmemek için, eski ANAP saflarından transfer ettiği kariyerli ve güler yüzlü bir mühendis hanımı, hem de Türkiye"de tek bir başkan aday olarak çıkardı… 

Hükümet ise, elindeki bütün maddi ve manevi imkânlarıyla Ordu"lu seçmenin üzerine bastırıyor.

 AKP, bu seçim için, üreticiye TMO imkânı yarattı ve peşinden TMO"nun tüm fındık borçlarını bir çırpıda kapattı.

Ordu il merkezindeki üreticilere trilyonlarca TL. ödeyenler bunun esnaf piyasasına da olumlu yansımasını bekliyorlar. Ve sonuçta tüm bu maddi desteklerin Ordu"da müşteri memnuniyeti olarak sandığa yansıyacağından çok eminler.. 

Ama, yinede ANAP ve diğer siyasi partilerden gelerek, AKP saflarında seçimlere giren bu eski kurt politikacılar hakkında tereddütler, dedikodular var.

Ordu ili küçük bir kent olduğu için herkes birbirini iyi tanır ve bilir, o yüzden 10-15 sene boyunca, Ordu"da Belediyecilik ve yöneticilik yapmış bu klasik tiplerin zihniyetleri, çapları ve duruşları da eskiden beri herkes tarafından bilinir. 

Geçmişte ve 2004 yılında yapılan mahalli seçimlerde, başka partilerde görev yapan bu deneyimli siyasiler, sanki Ordu bazında bunlardan başka yetişkin ve memlekete hizmete soyunan kimseler yokmuş gibi, yeni heyecanlı ve hevesli gençlerin önüne adeta set çektiler.

Bu eski profesyonel siyasiler, Ordu halkı fırsat verirse; çadır tiyatrocuları gibi, oynadıkları oyuna ve soyundukları role göre kılıktan kılığa girebilen üstün yetenekleri sayesinde, yine o bilmiş tavırları ile çeşitli bahaneler üreterek bir beş sene daha koltukları ve makamları pişkince işgal edecekler. 

Ne zamanki bu eski tipleri, Ordu halkı dışlarsa ve seçim sandığında derslerini verirse, belki o zaman bu siyasi arenayı gençlere bırakırlar, yoksa ölene kadar bunlarla yola devam edilecek. 

Ordu"lular, sanırım, Belediye Başkanı ve yardımcıları olarak, geçmişte 10 sene görev yaptıkları yıllarda şehrin imarını, yeşil dokusunu, nüfus yoğunluğunu, otopark sorunlarını gözetmeden, sırf Belediyeye gelir getirmek için il merkezimizi katledenleri unutmamıştır. 

Başımıza Belediye başkanı olmak isteyen AKP"nin bu ekibi, bir bankada açılan ve ne olduğu belli olmayan hesaplara ruhsat adı altında milyarları yatıran tüm bina sahiplerine bir iki kat inşaat izni vererek sefer tası gibi üst üste yığılan beton katlara insanımızı sıkıştıran zihniyettir.

Böyle bir anlayışın,Ordu"ya ve Ordu"lulara ne kadar dürüst ve şeffaf hizmet vereceği de tartışmalıdır.

 Ayrıca, AKP saflarında yeniden Belediye başkan adayı, Belediye Meclisi ve İl genel Meclisi adayı olarak karşısına çıkan bu ekip, şimdiki mal varlıklarını ve banka hesaplarını kamuoyuna dürüstçe açıklamalılar. 

Dost acı söyler, ama yoksa, müflislikleri dedikodu malzemesi olan ve siyasi rantiyecilikleri bilinen, yıpranmış bir takım insanlarla, yola çıkmayı, umarım, Sayın Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN"da , hiç mi hiç istemezdi, ama , bir kere bu tip virüs bünyeye girdimi , hastalığa ve sonucuna da hep birlikte katlanacağız... 

Bu seçimde yepyeni ve yıpranmamış, bir Belediye Başkan adayı ve meclis üyeleri çıkamaması yüzünden, Ordu"lu vatandaş mecburen klasik birini seçerek yukarıdakilere bir mesaj verecek.

Ankara"dakiler kendi yoluna, Ordu"lu kendi yoluna devam edecek, görünen tablo bu…

Önceki ve Sonraki Yazılar