HUZURUN KUCAK AÇTIĞI MEKÂN!

Doğa ile iç içe… Ev huzuru, sakinlik ve tam uyumalık bir mekânı ziyaret ettim. Elimde olsa hemen konaklayacaktım ama maalesef şartlarım müsait değildi. En kısa sürede konaklamaya da gitmeyi düşündüğüm yer Fanizan Otel!

Karadeniz’in Ordu ilinde, Fatsa ilçesinde kurulmuş, otel ve bungalow meşe evleri… Kesinlikle yabancılık çekmeyeceğiniz bir yer.

Sizler için gittim, gördüm ve yazdım. Sizi tanıştırayım: Fanizan otelin işletmecisi İlyas Turanoğlu’na sordum, bizi kırmayıp içten ve samimi cevaplarıyla gönlümüzü hoş tuttu. Teşekkürler…

·         Öncelikle burayı çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Böyle bir otel projesi kimin ve nerden aklınıza geldi?

- Bu proje otel sahibimiz Osman Demirel tarafından düşünülüp, hayata geçirilmiştir. Bu yapıda, yani bungalow meşe evleri yapılı bir otel işletmeciliği bölgemizde tek. Övünüyoruz.

·         Çok güzel. Peki, kapasite olarak kaç ev var ve kaç personel çalıştırıyorsunuz?

- Bungalow meşe evleri olarak şu an 14(on dört) evimiz mevcut. Ayrıca oda olarak da 11 (on bir) adet otel odamız var. Yapım aşamasında olan 4 (dört) bungalow meşe evi daha inşa ediyoruz. Toplamda 29 (yirmi dokuz) adet olacak. Kısacası 14(on dört) meşe evimizde 28(yirmi sekiz) yatak kapasitemiz vardır. Personel olarak da 30(otuz) kişi çalışıyoruz. Gelen turistlerimiz için de yabancı dil bilen 2(iki) personelimiz mevcuttur.

·         Bu güzel evlerinizin özellikleri nelerdir? İçerisinde neler mevcut?

---> Oturma salonu
--> Meşe koruluğu ve deniz manzaralı dış oturma terası
--> Şömine
--> Banyo-WC
--> Klima
--> Telefon
--> TV
--> Mini Bar
--> Turksat 1-C uydu yayını
--> Kablosuz internet
--> 24 Saat oda servisi bulunmaktadır.

Ayrıca yeni oluşturduğumuz butik otelimizde; sizler için dekore edilmiş 11(on bir) özel tasarım odalarımızda sizlere özel hizmet sunmaktayız.

·         Sahip olunacak en iyi hizmetlerden diyebilirim. Pekâlâ, bu “Fanizan” ismi nereden gelmektedir? Değişik ve hoş bir isim.

- Fatsa'nın tarih sahnesinde önemli bir yer alması miladi 1.y.y ile başlıyor. Mitrilat'ın ölümünden sonra II.FARNAK(M.O 65-42) Roma'ya bağlı bir krallık olan PONT Devleti'nin başına geçer. II.FARNAK bugünkü Fatsa'nın bulunduğu yerde hükümdarlığını sürdürürken, Roma'nın iç karışıklıklarından faydalanarak hem istiklalini kazanmak hem de idaresini genişletmek için çalışmış fakat başarılı olamamıştır. II.FARNAK Fatsa'nın eski hükümet binasının bulunduğu sahada kızı FANİZAN adına bir şato inşa ettirmiştir. Bu şatodan dolayı buraya FANİZAN adı verilmiştir. Sonraki yüzyıllarda FANISE, PHADSANE, PYTANE, FACA adları ile anılan kasaba en son Fatsa adını almıştır.

·         Kısa bir tarih bilgisi verdikten sonra diğer soruma geçiyorum. Otelinizle ilgili geliştirmek istediğiniz, değiştirmek ve ya eklemek istediğiniz yeni plan ve projeleriniz var mı? Bizlerle paylaşır mısınız?

- Otelimize ek olarak sahil kısmına alt geçitle bağlantı kurup, bu kısma da bungalow meşe evleri yapmayı planlıyoruz. Dört yıldızlı otel projemiz var. Şu an onu hayata geçirmek için çalışıyoruz. Çocuk oyun alanımızı geliştirmeyi ve mini hayvanat bahçesi kurmayı planlıyoruz. Planlarımız çok tabi, zaman geçtikçe daha sistemli olacağımıza inanıyoruz.

·         Hayali bile güzel bu planlarınızın, umarım tez vakitte gerçekleştirirsiniz. İşinizi sevdiğiniz gözlerinizden okunuyor. Ne zamandır burada çalışıyorsunuz?

- 8 (sekiz) yıldır burada çalışıyorum. En alt kademeden başladım şu an işletme müdürüyüm. İşimi sevmesem bu konuma gelemezdim. Ayrıca böyle bir yerde çalışmak bana göre ayrıcalıktır.

·         Otel, konaklama ve tatil dışında başka organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor mu? Ya da böyle bir düşünceniz var mı?

-Kır düğünleri yapıyoruz. 2 (iki) yıl önce ilk kendi düğümü burada yaptım. Ardından da devamı geldi. Şu an düğün için tercih edilen mekânlardan biri haline geldi.

·         Hafta sonu tatili için gelenlerinize ne tür etkinlikleriniz mevcut?

-Haftanın üç gecesi yani perşembe, cuma ve cumartesi akşamları canlı müzik etkinliğimiz var. Bu etkinliğimiz için o akşamlarda misafirlerimiz geliyor. Memnunuz. Pazar günleri de brunch veriyoruz. Pazar günlerinin vazgeçilmezi haline geldi. İlerleyen zamanlarda farklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Umarım her şey çok güzel olacak.

·         Son olarak bize söylemek istediğiniz, Avrupa’daki Türk vatandaşlarımıza bir mesajınız var mıdır?

-Fanizan Otel ve Bungalow Evleri, sıradan otelcilik zihniyetinden çok farklı bir hizmet sunmaktadır. Karadeniz Bölgesi, Türkiye ve Yurt dışındaki ülkelerden gelen misafirlerimizden henüz bir şikâyet almadık ve bununla gurur duyuyoruz. Yolunuz düşerse mutlaka bekliyoruz.

Bu mükemmel röportaj için İlyas Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Biraz daha doğa ile iç içe olmanın keyfi sürdükten sonra otelden ayrılıyorum. Tabi bir gözüm hep ardımda kalıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar