Yeşilce Şenliği 22 yaşında

Yeşilce Şenliği 22 yaşında

Yeşilce 22. Uluslar arası Yayla ve Kültür Şenliği, 8 Temmuz 2010 tarihine kadar yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.Yeşilce Belediyesi ve halk işbirliğiyle gerçekleştirilen hizmetlerde katkı ve destekte bulunan işadamı Hakkı AYDOS, işadamı Sıtkı

Yeşilce Belediyesi, Yeşilce Sivil Toplum Kuruluşları ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen “Yeşilce 22. Uluslar arası Yayla ve Kültür Şenliği” başladı.

 

Yeşilce Belediyesi’nde, film gösterimi ve söyleşi ile başlayan “Yeşilce 22. Uluslar arası Yayla ve Kültür Şenliği”nin açılışına, Mesudiye Kaymakamı Rıza GENÇOĞLU, Yeşilce Belediye Başkanı Fevzi ÜNAL, Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay EKŞİ, Topçam Belediye Başkanı Erhan KÖLEOĞLU, eski Milletvekili Yener YILDIRIM, Ankara Mesudiyeliler Derneği Başkanı Nuri ÖZMEN, Vakıflar eski Genel Müdürü Fadıl ÜNVER, Yeşilce Vakıf ve Dernek Yöneticileri ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

 

Şenliğe katılan davetlilere, Yeşilce Belediyesine ait İmece Otel’de verilen yemeğin ardından yapılan açılışlarla şenliğe devam edildi. Yeşilce Belediyesi’nin çeşitli işadamları ve Yeşilce halkıyla birlikte imece usulü gerçekleştirilen hizmetlerin açılışı yapıldı. Şenliğe katılan davetlilerle birlikte sırasıyla, Yeşilce Belediyesi bakım onarım atölyesi, garaj ve benzinlik, Azmi Aksoy Kültür Merkezi, el sanatları müzesi ve resim sergisi, Merkez Mahalle Muhtarlığı hizmet binası, Atatürk Büstü ve şelaleler, Şeker-Sıtkı Yılmaz mutlu yaşamevi ve su deposunun açılışları gerçekleştirildi.

 

Açılışlarda konuşan Yeşilce Belediye Başkanı Fevzi ÜNAL, “Bu yılki şenliğimizi halkımızla birlikte imece usulü gerçekleştirdiğimiz hizmetleri yine halkımızla birlikte açılışını yaparak, farklı bir havada kutlamak istedik. Yeşilce’de imece kültürü hala yaşamakta ve yaşatılmaktadır. Yeşilce’nin gelişmesine, kalkınmasına önem verdiğimiz kadar tarihi dokusunun, otantik yapısının korunmasına da önem veriyoruz. Yeşilce’yi bir Safranbolu, Beypazarı örneğinde olduğu gibi korumak ve gelecek nesillere olduğu gibi aktarmak istiyoruz. Bunun için özel çaba gösteriyoruz. Yeşilce’deki tüm evlerin çatılarını kiremit rengine boyadık. Duvarlarını beyaz renge, ahşap kısımları da kahverengine boyayarak, beldemize daha güzel bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Halkımız ve tüm Yeşilceliler bu konuda bize destek veriyor. Yeşilcemize yaptığımız hizmetlerde bize destek veren, katkı sağlayan tüm Yeşilceli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yeşilce Belediyesi ve halk işbirliğiyle gerçekleştirilen hizmetlerde katkı ve destekte bulunan işadamı Hakkı AYDOS, işadamı Sıtkı YILMAZ ve işadamı Ferruh DUMAN’a, Yeşilce Belediye Başkanı Fevzi ÜNAL tarafından birer plaket verildi.

 

Yeşilce 22. Uluslar arası Yayla ve Kültür Şenliği, 8 Temmuz 2010 tarihine kadar yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.