SES;HASTANEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

SES;HASTANEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

Aile hekimliği ile sağlık ocaklarımız kapatılıyor, Tam gün ve Kamu Hastaneleri Birlikleri Yasa tasarılarıyla devlet hastanelerinin tasfiyesi gündemde. Yıllar önce SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri sırasında asıl hedefin “hastanelerin tasfiyesi v

HASTANEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

Değerli Basın Emekçileri ve Ordu Kamuoyu,

Ülkemizde fabrikalar kapatılıp işçiler işten atılırken, özel hastane katılım payları %30 dan %70 "e çıkarılırken, kamu emekçilerine ve asgari ücrete günlük bir simit parası kadar bile zam yapılmazken krizin faturası iğneden ipliğe yapılan zamlarla halka ödettiriliyor.

AKP Hükümeti tarafından uygulanan IMF ve Dünya Bankası kaynaklı sağlık hizmetlerinin piyasalaştırılması-özelleştirilmesi-ticaretleştirilmesini amaçlayan sağlıkta dönüşüm programının kabaran faturası da katkı payları ile yine halka ödettiriliyor.

Aile hekimliği ile sağlık ocaklarımız kapatılıyor, Tam gün ve Kamu Hastaneleri Birlikleri Yasa tasarılarıyla devlet hastanelerinin tasfiyesi gündemde. Yıllar önce SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri sırasında asıl hedefin “hastanelerin tasfiyesi ve sağlığın piyasalaştırılmasının önündeki en büyük engel olarak görüldüğünden” bu devire karşı çıkmıştık. Devredilen sağlık emekçileri de birçok hak kaybına uğramıştır.

Kamu hastanelerinde ise; merkezi bütçeden maaş alanlar hariç, tüm diğer ücretler ve hastane harcamaları döner sermaye bütçesinden karşılanır duruma getirilerek, hastaneler kısmen işletmeye dönüştürüldü. Hayatını çalışarak kazanan, hayatı her gün yeniden yaşanır hale getiren, insanları tedavi eden, insanların sağlıklı yaşam sürmelerine yardımcı olan sağlık emekçileri olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz.

Sağlık hizmeti bir ekip işi olup; doktorundan hemşiresine, röntgen teknisyeninden taşeron işçisine kadar tüm personelin uyum içinde çalışması ve yeterli sayı da personelin olmasıyla mümkündür. Devir sürecinden sonra anlaşılmaz bir şekilde Boztepe Devlet hastanemiz giderek atıl bir duruma düşürülmüş, ne yazık ki bir yıldan beri de hekim ataması yapılmamış, mevcut doktorların da özel hastane ya da diğer kamu hastanelerine gitmelerine yol açılmıştır. Bunun doğrultusunda sağlık emekçilerinin ek ödemelerinde 6 aydan beri % 30 oranında düşüşler yaşanmıştır. Yaptığı bu kutsal görevin karşılığında insanca yaşayacak bir temel ücret alamayan personel, ticarethane mantığıyla verilen ek ödemenin düşüşüyle bu kriz ortamında boğulmuş ve geleceğe kaygıyla bakar duruma gelmiştir.

Artık yeter! Sesimize kulan verin.

Mevcut hekimlerinin bazılarının hastanemizden ayrılması sağlıkta dönüşümün İlimizdeki uygulaması mı yoksa idari veya yerel bir eksiklikten mi kaynaklanmaktadır? Çalışanlar tarafından bilinmemektedir. Bizler Boztepe Devlet Hastanesi çalışanları olarak bu hastaneye ihtiyacı olan Ordu halkına nitelikli, kamusal sağlık hizmetini en iyi şekilde vermek istiyoruz. Bu nedenle hastanemize acil olarak Kardiyoloji, Beyin Cerrahi, Ortopedi, Kulak Burun Boğaz, Göz ve Dâhiliye branşlarında Uzman Hekim atamalarının Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması, atamalar yapılana kadar gerekli personelin görevlendirilmesini istiyoruz.

Hastanemize, iş yerimize, sağlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak Ordu İlinin acilen Üniversite Hastanesi ihtiyacı olduğunu her fırsatta ve zeminde söyledik. Son günlerde kamuoyunda Boztepe Devlet Hastanesinin Ordu Üniversitesiyle ortak kullanımı gündemdedir. Eğer Boztepe Devlet Hastanesi ortak kullanıma açılacaksa çalışanların ek ödemelerinde ve özlük haklarında hak kayıpları olacak mıdır? Taşerondan çalışan işçilerin durumu ne olacaktır? Bu sürecinin faturasının personelin sırtına yüklenmemesi, maliyi kayıplarının yaşanmaması için Sağlık Bakanlığından gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz. Boztepe devlet hastanesi çalışanları olarak belirsizlik ortamında çalışmak istemiyoruz, yarın işe geldiğimizde ne olacak kaygısıyla güne başlamak istemiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.