Selime Akçay 7 İnsanda yaşıyor

Selime Akçay 7 İnsanda yaşıyor

Ankara’dan Samsun’a hava yolu ile gelen ekip ilk ameliyatı yaparken aynı yolla geri döndü. İkinci ekip ise gece görüş özelliği olan sahil güvenliğe bağlı helikopter ile geldi. 19 Eylül Stadı’na inen helikopter organların ihtiyaç sahiplerine götürdü.

 

3-9 Kasımda kutlanan organ nakil haftasında
Ordu Devlet Hastanesinde organ nakli gerçekleşti,

          Ordunun Kabadüz ilçesinden iki çocuk annesi Selime Akçay (49) kulak çınlaması sonucu özel bir hastanede tedavi gördükten sonra evine gitti tekrar  rahatsızlaşan Selime Akçay  Ordu Devlet Hastanesi acil servisine geldiğinde kulak çınlamasının beyninde oluşan bir tümörden olduğunu öğrendi.

          Selime Akçay’ın (49), beyin ölümü gerçekleşince hekimler hastanın ailesi ile görüştü. Hasta için bu durumdan sonra tıbben yapılacak bir şey olmadığını aktaran doktorlar, ‘bu zamana kadar siz bizden hasta için bir şeyler istediniz biz de elimizden geleni yaptık şimdi biz sizden bir şey istiyoruz organ bağışı yapar mısınız’ diyerek yakınlarından organ bağışı yapmalarını talep etti.

          Hasta yakınlarının bu talebe olumlu cevap vermesi ile Selime Akçay’dan alınan Böbrekler, Karaciğer, Kalp ve Kornea’ların yapılan araştırma sonucunda organların Samsun, Erzurum, Çorum ve Ankara’daki hatsallar ile uyuştuğu görüldü. Organlarıyla yedi kişiye umut ışığı olan Selime Akçay’ın (49), vefatı bir nebze de olsa acımızı azaltmıştır.

          Bu saatten sonra zamanla yarış başladı. Ankara’dan Samsun’a hava yolu ile  gelen ekip ilk ameliyatı yaparken aynı yolla geri döndü. İkinci ekip ise gece görüş özelliği olan sahil güvenliğe bağlı helikopter ile geldi. 19 Eylül Stadı’na inen helikopter organların ihtiyaç sahiplerine götürdü.

          Hastanın kardeşi Sefer Aktepe, “Böyle bir kaybı yaşamak çok acı. Ama bence imkânı olanlar başka hastaları düşünerek organ bağışı yapmalı. Onların sağlıklarına kavuşacaklarını düşünerek böyle bir şeye vesile olmakta tereddüt yaşamamalı.” dedi.

Dr. Yılmaz DÜNDAR
    İl Sağlık Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.