Okul Kantinlerinde Hijyen denetimi

Okul Kantinlerinde Hijyen denetimi

okullara dışarıdan getirilen yemeklerin ve kantin malzemelerinin taşınması, kullanılan gıda maddeleri ile yemekhane ve kantinlerin sağlık koşullarına uygunluğunu kontrol etti.

ÇESİAT, Ordu genelindeki okullardaki yemekhane ve kantinler hakkında şikayetlerin artması üzerine okulların kantin ve yemekhanelerini denetledi.

Okul Kantinlerinde Hijyen denetimi...

Doğayı ve insan sağlığını korumak, çevre suçlarıyla mücadele etmek amacıyla Ordu Valiliğince kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi(ÇESİAT), kontrol ve denetimlerini sürdürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada "ÇESİAT, Ordu genelindeki okullardaki yemekhane ve kantinler hakkında şikayetlerin artması üzerine okulların kantin ve yemekhanelerini denetledi.

İl merkezi ve ilçelerde bulunan okullarda ve okullara yemek veren üretim yerlerinde sıkı bir denetim yapan ÇESİAT, okullara dışarıdan getirilen yemeklerin ve kantin malzemelerinin taşınması, kullanılan gıda maddeleri ile yemekhane ve kantinlerin sağlık koşullarına uygunluğunu kontrol etti.

ÇESİAT yapmış olduğu denetimlerde; okulların yemekhanelerinde ve kantinlerinde uyulması gereken hijyen kuralları, çalışan personelin bulaşıcı hastalıklar yönünden yaptırması gereken periyodik muayenelerinin yaptırılıp yaptırılmadığı, iş kıyafetlerinin giyilip giyilmediği, kontrol edilmiştir.


Öte yandan, okullara ait yatakhane ve tuvaletlerin sağlık koşullarına uygun olup olmadığı da ÇESİAT tarafından denetlenmekte. Yapılan denetimlerde, öğrencilerin sağlığını tehdit eden ve kurallara uymayan yetkililer ve firmalar hakkında yasal işlem başlatılması sağlanacak" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.