Meleti Yine Hallettiler!

Meleti Yine Hallettiler!

Tedbir amaçlı olarak, bir müddet daha Ordu Belediyesince Melet Irmağından şebekeye su alınmaması sağlanmış olup, keson kuyulardan içme suyu temini cihetine gidilmiştir.

"23 Eylül 2009 Çarşamba günü(bugün) sabah erken saatlerde meydana aşırı yağışlar nedeniyle pasa havuzunun üst seviyesine kadar dolan yağmur suyu, ikinci emniyet havuzunun üst kısmında sedde yıkımına sebebiyet vermiştir"

Meleti Yine Hallettiler!

İlimiz Kabadüz ilçesi Akgüney Köyünde bulunan ve Zamantı Madencilik firmasına ait kurşun, çinko, bakır üretimi yapılan maden ocağından çıkan pasaların bulunduğu havuzlarda, 29.07.2009 tarihinde meydana gelen çökme nedeniyle, Merkez ilçenin içme suyunu da sağlayan Melet Irmağının kirlenmesine sebebiyet verilmiştir. Bu olaydan dolayı ilgili firma hakkında

Çevre Kanununa muhalefet suçundan 07.08.2009 tarihinde 77.656,00TL. idari para cezası uygulanmış ve aynı tarihte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 31.07.2009 tarihli Valilik Olur"u ile firmanın faaliyeti durdurulmuştur.

Halen faaliyette olmayan maden tesisinde, 23 Eylül 2009 Çarşamba günü(bugün) sabah erken saatlerde meydana aşırı yağışlar nedeniyle pasa havuzunun üst seviyesine kadar dolan yağmur suyu, ikinci emniyet havuzunun üst kısmında sedde yıkımına sebebiyet vermiştir. Bu nedenle daha önceki işletme sürecinde depolanan pasanın(artık madde) bir kısmı Melet Irmağı havzasına karışmıştır.

Meydana gelen olayın yerinde tespiti ve alınması gereken önlemlerle ilgili İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ordu Valiliği Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi(ÇEŞİAT), tarafımdan görevlendirilerek gerekli incelemelerin yapılması ve alınması gereken tedbirlerin alınması sağlanmıştır. Buna göre;

Bundan sonra benzeri olayların yaşanmaması için, yüzey sularının pasa havuzunu etkilemeden tahliye edilmesi için gerekli olan kanal açma işlemine ilgili firma tarafından başlanmıştır.

Olayın duyulması üzerine, Ordu Belediyesince Melet Irmağından şebekeye içme suyu alımı derhal durdurulmuştur.

Şehir içme suyu olarak ta kullanılan Melet Irmağından, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince su numunesi alınarak gerekli analiz işlemleri için Samsun Bölge Hıfzısıhha Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Tedbir amaçlı olarak, bir müddet daha Ordu Belediyesince Melet Irmağından şebekeye su alınmaması sağlanmış olup, keson kuyulardan içme suyu temini cihetine gidilmiştir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum