Bunları Okuyun...

Bunları Okuyun...

Astım Anadolu Sağlık Merkezi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Reha Baran astım hastalığı hakkında bilgi verdi...Baş Ağrısı ...Baş ağrıları tüm dünyada hekime başvurularda en sık dile getirilen yakınmayı oluşturuyor. Kadınların yüzde 5'i ve erkekle

Bunları Okuyun...

AIDS , Dünyada her gün yaklaşık 16.000 insan aıds virüsü kapıyor.

Akciğer Kanseri
Anadolu Sağlık Merkezi Onkolojik Bilimler Koordinatörü, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Haluk Onat, sigara bağımlılığının yol açtığı ve dünyada en çok görülen kanser türü olan akciğer kanseriyle ilgili bilgi verdi.

Tamamı için: http://www.novartis.com.tr/Default.aspx?sayfa=hastalik_rehberi

Akromegali
Büyüme hormonunun aşırı üretilmesi sonucu ortaya çıkan kronik bir hastalık olan Akromegali, tedavi edilmediği takdirde, iç organlarda da önemli bozukluklara yol açabilecek etkiler ortaya çıkabilir.

Alerji
Bahar aylarında sık görülen alerjiler ile ilgili bilinmesi gereken noktalarla ilgili bilgileri Prof. Dr. Nesil Keleş ve Doç. Dr. Reha Baran verdi.

Alkolizm
Bir alkol bağımlısı, alkol içmeyi bırakma özgürlüğünü kaybetmiştir. İçmeme seçimini yapamaz ve alkolün tüm olumsuz etkilerine maruz kalır.

Alzheimer
Halk arasında çoğunlukla unutkanlıkla özdeşleşmiş olan Alzheimer, "bunama" diye adlandırılan demansın en sık görülen nedeni.

Anemi
Kansızlık yada tıptaki karşılığı ile anemi, dokulara oksijen taşıyan alyuvarların (eritrositler) içinde bulunan hemoglobin miktarının azalmasıdır. Bu durumda dokulara ulaşan oksijen miktarı da azalır.

Ani Kardiyak Ölüm
40 Yaş üzeri insanlarda ani kardiyak ölümün sebebi çoğunlukla koroner arter hastalığına bağlı kalp krizidir.

Apandist
Kör bağırsak silindire benzer kalın bağırsakta, karnın sağ alt bölümünde oluşur. Bunun vücuda ne gibi bir yarar sağladığı anlaşılmamıştır ama antikor ürettiği ve lenf dokusu içerdiği bilinmektedir.

Artrit
Yakınlarımızdan birine Artrit tanısı konmuşsa işye yapmanız gerekenler...

Astım
Anadolu Sağlık Merkezi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Reha Baran astım hastalığı hakkında bilgi verdi.

Atopik Dermatit
Atopik dermatiti tümüyle ortadan kaldıracak bilinen tedavisi yoktur, ancak uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir.

Baş Ağrısı
Baş ağrıları tüm dünyada hekime başvurularda en sık dile getirilen yakınmayı oluşturuyor. Kadınların yüzde 5'i ve erkeklerin yüzde 2.8'i her yıl 180 gün ve üzerinde süreyi baş ağrılarıyla geçiriyor.

Behçet Hastalığı
Anadolu Sağlık Merkezi'nden Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Coşkun Acay, Behçet hastalığı ile ilgili bilgi verdi.

Bel fıtığı
Bel fıtığının ortaya çıktığı özel bir hasta grubu yoktur. Her yaş grubunda ve kadın, erkek her iki cinste de görülebilir. Bel fıtığının özellikle görüldüğü bir gruptan ziyade bel fıtığına yol açabilecek risk faktörlerinden söz edilebilir.

Boğmaca
Boğmaca, her yaşta duyarlı bireyleri etkileyen, hızlı seyirli, bulaşıcı solunum yolları enfeksiyonudur. Özellikle çocuklarda ağır seyreder.

Böbrek Taşları
Anadolu Sağlık Merkezi'nden Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Yalçın İlker, bireylerde sık sık rastlanan ve şiddetli ağrılara neden olan böbrek taşları ile ilgili bilgi verdi.

Bronşit
Bronşit, büyük bronşları, yani soluk borusundan dallanarak akciğerlere yayılan hava borularım örten mukoza dokusunun akut ya da kronik iltihabıdır.

Böbrek Yetmezliği
Dünyada son dönem böbrek yetmezliği olan (yani diyaliz tedavisi almak veya böbrek nakli olmak zorunda olan) 1 681 000 kişi bulunmaktadır.

Depresyon
Ülkemizde neredeyse her 10 kişiden 1'inde görülen depresyon, gerek yüksek görülme sıklığı, gerekse sosyoekonomik sonuçları nedeniyle son derece önemli bir hastalık.

Disleksi (Okuma güçlüğü)
Disleksi, Türkçe karşılığıyla okuma güçlüğüdür. Özel bir öğrenme güçlüğü olan disleksi, her türlü zeka düzeyinde görülebilir.

Diyabet
Anadolu Sağlık Merkezi'nden Endokrinoloji, Metabolizma Hastalıkları ve Diyabet Uzmanı Dr.Özay Tiryakioğlu, dünya üzerinde halen 171 milyon diyabetik hastanın varolduğunu belireterek "Ancak, yanlış ve aşırı beslenme ve gündelik hayatta hareketsizlik gibi kolaylaştırıcı etkenlerden dolayı sürekli artmakta olan obezite yani 'şişmanlık' nedeniyle bu rakamın 2030 yılında 366 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor" diyor.

Dizanteri
Bulaşıcı bir hastalık olan dizanteri genellikle su ile bulaşır. En belirgin göstergesi ise mide bulantısı, ishalle birlikte gelen karın ağrısı ve ateştir.

Endometriozis
Rahim içini döşeyen endometrium adı verilen dokunun rahim dışındaki bölgelerde bulunmasına endometriozis adı verilmektedir.

Epilepsi
Epilepsi beynin belirli bölgelerindeki hücrelerin, normal olmayan elektriksel uyarıya bağlı, geçici olarak işlev dışı kalmasından kaynaklanan ve tekrarlayan krizlerle seyreden nörolojik bir hastalıktır. Epilepsi psikiyatrik bir hastalık değildir. Epilepsi bulaşıcı bir hastalık da değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.