19 Temmuz sigaranın son günü

19 Temmuz sigaranın son günü

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Temmuz 2009’da sigaranın bar, kahve, kafe dahil olmak üzere her yerde yasak olacağını ifade ederek, sigara lobilerinin yasağın hafifletilmesi için harekete geçtiklerini söyledi...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Temmuz 2009"da sigaranın bar, kahve, kafe dahil olmak üzere her yerde yasak olacağını ifade ederek, sigara lobilerinin yasağın hafifletilmesi için harekete geçtiklerini söyledi.

Sigara yasağını hiçbir şartta ertelemeyeceklerini vurgulayan Akdağ, şunları söyledi: "Şu anda müstakil kahvehaneler, oteller, restoranlar, barlar, kafeler gibi yerlere henüz kısıtlama gelmemiş durumda.

19 Temmuz"a kadar uygulamaların biraz hafifletilmesi gibi bir yaklaşımımız asla olmayacak. Özellikle sigara lobisi, şimdi Türkiye"de böyle bir çabanın arkasında duruyor. Kesinlikle, kararlı bir biçimde kanun neyi gerektiriyorsa uygulamalara 19 Temmuz"da başlayacağız. Toplum da bize destek veriyor. Yapılan anketlere göre insanların yüzde 85"inin sigara yasağını olumlu bulduğu ortaya çıktı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.