Yarın “Siyanüre Hayır” denecek

Yarın “Siyanüre Hayır” denecek

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Ertuğrul Gönül herkesi yapılacak olan basın açıklamasına davet etti. Gönül şunları söyledi: “Fatsa’da yaklaşık bir yıldır inşaatı süren altın madeni ocağı yakında üretime geçecek ve üretim sırasında siy

Yarın “Siyanüre Hayır” denecek

 

ordudoğayaşamınıkorumaplatformu.png

Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırma işletmesine yönelik hukuksal mücadelenin yanında çeşitli etkinliklerle engel olamaya çalışan Fatsa ve Ünye Doğa Koruma Platformu yarın Altınordu’da tepkilerini dile getiren basın açıklaması yapacaklar.

 

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Ertuğrul Gönül herkesi yapılacak olan basın açıklamasına davet etti. Gönül şunları söyledi: “Fatsa’da yaklaşık bir yıldır inşaatı süren altın madeni ocağı yakında üretime geçecek ve üretim sırasında siyanür kullanılacak. Uzmanların açıklamalarına göre siyanür tüm canlılar için tehlikeli bir madde. Çeşitli nedenlerle havuzlardan sızabilen veya buharlaşıp havaya karışabilen siyanür sadece kullanıldığı Fatsa’yı değil tüm bölgeyi etkileyecektir. Yediğimiz sebze ve meyvelerin yanı sıra bölgenin neredeyse tek geçim kaynağı olan fındık da zehirlenecektir.  O nedenle siyanüre karşı mücadele eden Fatsa ve Ünyelileri yalnız bırakmıyoruz. 28 Ekim 2015 Çarşamba günü, saat:12.00’de Tahıl Pazarı’nda yapılacak olan basın açıklamasına herkesi bekliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.