YAYLALARA İÇME SUYU

YAYLALARA İÇME SUYU

Ordu’nun bütün ilçe ve mahallelerinde, yaza hazırlık için içme suyu, alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarında hızını artıran OSKİ Genel Müdürlüğü, yatırımlarına Kabadüz İlçesi Çambaşı ve Turnalık Yaylalarında devam ediyor.

ÇAMBAŞI VE TURNALIK YAYLALARINDA İÇME SUYU YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Ordu’nun bütün ilçe ve mahallelerinde, yaza hazırlık için içme suyu, alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarında hızını artıran OSKİ Genel Müdürlüğü, yatırımlarına Kabadüz İlçesi Çambaşı ve Turnalık Yaylalarında devam ediyor.22908TURNALIK YAYLASINA 100 YILLIK DAYANIKLILIĞA SAHİP İÇME SUYU BORULARI DÖŞENİYOR
Ordu’nun önemli turizm merkezlerinden Çambaşı ve Turnalık yaylalarında her geçen yıl nüfus artışı ve turizm tesislerinin çoğalmasıyla bölgede içme suyu talepleri ortaya çıkıyor. OSKİ, hızla gelişen yayla turizminin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, İçme suyu isale hattı ve depo yatırım inşası çalışmalarında imalatın yarıdan fazlasını tamamladı. Projeyle birlikte, Turnalık Yaylasında kullanım ömrü biten, sık sık arıza veren ve 32 barlık basınca dayanamayarak patlayan 75’lik pvc borular değiştirilerek, yerine 100 yıllık kullanım ömrüne sahip, basınca dayanıklı 250’lik duktil boru imalatı yapıldı. Toplamda 4.000 metre uzunluğunda isale hattının yapılacağı bölgede, çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülerek şuana kadar 2.000 metresi tamamlandı. Yapılan yatırımlarla birlikte, Turnalık Yaylasında 250 hane sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna kavuşacak. 
 
YENİ DEPOLARLA ÇAMBAŞI YAYLASINDA 540 HANEYE İÇME SUYU HİZMETİ SAĞLANACAK
 
Çalışmalar doğrultusunda Çambaşı Yaylasında ki abonelere hizmet veren mevcut 200 metreküplük içme suyu deposunun, ilk etapta Turnalık Yaylasında ki isale hattını besleyen içme suyu depolarına aktarılması sağlanacak. Ardından ise mevcut depoya ek olarak 500 metreküplük yeni bir içme suyu deposu inşa edilerek, Çambaşı Yaylasında 540 haneye uzun vadeli ve kesintisiz olarak içme suyu hizmeti sağlanacağı açıklandı. Aynı zamanda bu depoları besleyecek ve destek olması amacı ile daha yüksek bir mevkide 100 metreküplük yeni bir içme suyu deposu inşa edilerek, ana 500 metreküplük depoya bağlantısı yapılacak.  Böylelikle Çambaşı ve Turnalık Yaylaları alternatif su kaynaklarıyla beslenerek kesintisiz ve uzun vadede sorun yaşamayacak bir şekilde içme suyu hizmetine kavuşacak. 
 
AMACIMIZ ORDULULARA SAĞLIKLI, TEMİZ İÇME SUYU HİZMETİNİ VEREBİLMEK
 
OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük yapımı devam eden yatırımla ilgili bir değerlendirmede bulunarak şunları kaydetti: ” Turnalık ve Çambaşı Yaylaları, Ordu’nun yayla turizmi açısından potansiyeli ve cazibesi yüksek yerleşim yerlerimizden. Son yıllarda, yaz aylarında bu 2 yaylaya yoğun bir ilgi ve nüfus artışı gözlemliyoruz. Türkiye’nin denize en yakın kayak tesisinin bu bölgeye inşa edilmesi, sadece yaz aylarında değil kış aylarında da su ihtiyacını artırmış oluyor. Ekiplerimiz saha ve fizibilite çalışması yaparak, Çambaşı ve Turnalık Yayla merkezlerinde nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde projeler üretmeye ve yatırım çalışmalarına hemen başladı. Bu bölgeye 500 ve 100 metreküplük olmak üzere 2 adet su deposu, 4.000 metrelik içme suyu isale hattı çalışmalarımız oldu. Depoların temelleri atıldı. İsale hattının ise daha şimdiden 2.000 metresi bitti. İşin kalan kısmı, kısa bir sürede tamamlanarak yöre halkının hizmetine açılacak. Amacımız Ordu’da her bölgeyi, her yerleşim merkezini OSKİ’nin yatırımlarıyla tanıştırmak ve sağlıklı, temiz içme suyu hizmetleriyle farkımızı abonelerimize hissettirmektir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.