Konuşun; Maliyeti yok Nasılsa!

Konuşun; Maliyeti yok Nasılsa!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal konuşmasında; “İl olarak yıllardır beklediğimiz, 50 yıldır hayalini kurduğumuz havaalanının açılışı yapıldı. Tabi Ordu ve Giresun olarak bu havaalanını sabırsızlıkla bekliyorduk. Bu havaalanının Ordu e

Sayın Ünal Konuşun; Maliyeti yok Nasılsa !

Ordu ili hemen hemen her yıl en az, 80 Bin ile 190 Bin ton arası kabuklu fındık üreten bir il...

Hesap Makinası yanında olanlar hesaplasın... ortalama 4 dolar olarak oluşan Fındık, Ordu'ya En az 300 milyon doları getiriyor... Hemde hiç yatrım bile yapmadan!

OTSOnun başındaki Burg'lularımız bu gerçeği göremediklerinden olsa gerek esas yatırım olan Fındığı hep gözardı ederek, başka mecralarda yüzüyorlar!

Ordu Fındığı yabancı TNevzat AKATAekellerin eline geçmek üzere "Zavallı " bir hale düşerken, üreticinin mağduriyet sonucu 1 Milyonluk Ordu'dan, 550- 600 Binlik Orduya evrilmesi hepimizi üzmeli. 

Başta Ticaret ve Sanayi Erbabından alınan vede Teşbihen, "Deli Dumrul"vari akçeli çalışma sonucu değirmenlerini dönderen  bu kurumlarda Baş olanlar kendilerine sahip çıkmaları gerekmektedir... 

Özetle Sayın Başkanlara "Ağır Ol Molla desinler" lafını yakıştırmasak bile, "Yavaş gel, Batman çeksin" diyoruz!!!                                 Nevzat AKATA


SIRA LİMANLARDA

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Kruvaziyer ve Yat limanının Ordu’ya kazandırılmasının gerektiğini söyledi.

Haber: Sercan YAYLA

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Kruvaziyer ve Yat limanının Ordu’ya kazandırılmasının gerektiğini söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal konuşmasında; “İl olarak yıllardır beklediğimiz, 50 yıldır hayalini kurduğumuz havaalanının açılışı yapıldı. Tabi Ordu ve Giresun olarak bu havaalanını sabırsızlıkla bekliyorduk. Bu havaalanının Ordu ekonomisine çok katkıları olacak bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz” dedi.

“Gelişmemiz için bu yatırımlar şart”

“Bir ilin gelişmesi için, gelişmiş iller arasında sayılması için 3 tane unsur vardır” diyen Başkan Ünal; “Bunlar havaalanı, demir yolu ve deniz kenarındaysa birde liman diyebiliriz. Karadeniz sahil yolu tamamlandı, Karadeniz Akdeniz yolu çalışmaları devam ediyor. 

Ondan sonra bizim için çok önemli bir proje olan havaalanı da hayata geçti.  Bizim için şu anda 2 tane önemli unsur vardır. Birisi hızlı tren, diğeri de limandır. Biz bu iki yatırımının da Ordu’ya kazandırılmasını arzu ediyoruz. Sayın Başbakanımız havaalanı açılışında bir müjde verdi. O konuşmasında hızlı trenin Bolaman’a kadar geleceğini söyledi. Bolamana kadar gelmesi bizim için çok önemli. İnşallah Samsun’dan Sarp’a kadar kesintisiz hızlı trenin hayata geçmesini de arzu ediyoruz. Ama biz bu müjdeyi çok olumlu karşılıyoruz” diye söyledi.

“Kruvaziyer liman Ordu’nun değerini artıracaktır”

Başkan Ünal, “Bu yatırımların dışında, Trabzon’da, Sinop’ta ve Samsun’da olan kurvaziyer limanın ilimize kazandırılmasını istiyoruz. Bu yatırımda ilimize faydalı olacaktır. Turizm kenti olarak, marka kent olma yolunda ilerleyen ilimizin bu yatırıma ihtiyacı var. Kruvaziyer liman Ordu ya hem prestij hem de ekonomik açıdan katkı sağlayacaktır. Bu yüzden kurvaziyer limanın da hayata geçmesini arzu ediyoruz. Bu yatırımlar yapılıp bittikten sonra da Ordu hem ekonomik olarak, hem sosyal, kültürel alanda büyümesini hızlı bir şekilde tamamlayacaktır. Buna inancımız tamdır” diye konuştu.

“Bu yatırımların geleceğini umuyorum”

Son olarak Başkan Ünal, “İlimiz yük taşıma limanını, şu anki ihracat verilerine baktığımızda kaldırmayacaktır. Fakat Karadeniz, Akdeniz yolu bittiğinde, Sivas’ın Kayseri’nin, hatta Giresun’un ve çevre illerin kullanabileceği bir liman ihtiyaç haline gelecektir. Akabinde bunlarda daha önemli olan kruvaziyer ve yat limanının daha öncesinden Ordu’ya kazandırılmasını düşünüyoruz. Biz bu yatırımların Ordu’ya yapılacağını inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


http://www.orduhursesgazetesi.com/haber/3613/sira-limanlarda.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.