Yüksel;SGK haftamız kutlu olsun

Yüksel;SGK haftamız kutlu olsun

Ertuğrul YÜKSEL: “ Öncelikle SGK haftamız kutlu olsun. Sosyal Güvenlik Kurumu bizim paydaşımız, biz muhasebeci mali müşavirlerin işlerinin %70 SGK ile en kalabalık kesime hitap eden, insanın doğumdan ölüme kadar herkese hizmet veren bir kurum. Günümüzde

Ertuğrul Yüksel; SGK haftamız kutlu olsun22856

SGK Haftası kapsamında Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Müdür Yardımcıları Nizamettin Türkeli ve Tekin Karlıtepe Ordu SMMM Odasını Ziyaret Etti. Ziyaretçileri Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Yönetim Kurulu Koor. Üyesi Mehmet Ender Sönmez, Mesleki Sor. ve Den. Kom. Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Üyesi Barış Sayan, TESMER Yönetim Kurulu Sekreteri Ayşe Gül Şahin, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Özlem Yıldırım, Basın - Yayın Komisyonu Üyesi Çağla Çoluk, Odamız üyesi Özleyen Akyol ve Bekir Elverdi karşıladı.

Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL: “ Öncelikle SGK haftamız kutlu olsun. Sosyal Güvenlik Kurumu bizim paydaşımız, biz muhasebeci mali müşavirlerin işlerinin %70 SGK ile en kalabalık kesime hitap eden, insanın doğumdan ölüme kadar herkese hizmet veren bir kurum. Günümüzde çok etkin bir kurum gün geçtikçe daha da etkinleşiyor. Önceden Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü vardı, BAĞ-KUR’un ayrı bir sistemi vardı, hepsi bağımsızdı. Şimdi hepsi birleşti dolayısıyla bu sistemi oturtmak kolay değil çünkü çok fazla alanları var. Dedi.
Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ayrıca şu hususlarda dar değerlendirmelerde bulundu. “Ordu SGK özellikle kayıtdışılık konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Tespitleri son derece yerinde. Çalışmadığı halde kendilerini sigortalı gösterenler konusunda, ayrıca naylon sigortalılığı meslek edinenler ve para karşılığı sigortalılık işlemleri ile uğraşanları  ile önemli tespitler yapıyor. Bu konulardaki teftiş ve incelemeler sürmektedir. Bu konuda SGK İl Müdürümüzü ve Denetim ekibini tebrik ediyoruz.” Dedi 
SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar GÜNAY: “SGK alanındaki sorunlar ile Muhasebeci, Mali Müşavirlerin desteği ile  üstesinden gelebiliriz. SGK olarak vatandaşları mümkün olduğunca bilgilendiriyoruz, bugün yaşanan problemle birkaç yıl içerisinde eminiz ki çözülecektir. Aybastı ve Altınordu’ya yeni hizmet binaları açılacak. Aybastı ve Kabataş ilçelerinde ikamet eden vatandaşlarımıza hizmet verecek olan Aybastı SGM ‘nin açılması bu ilçelerde ikamet eden vatandaşlar için çok büyük fayda sağlayacaktır. Altınordu’da yaşayanlar artık Altınordu binasına gelecekler. İl Müdürlüğü ise yönetimsel olarak, koordinasyon olarak aynı Defterdarlığın şuan ki pozisyonuna benziyor. Defterdarlığın işlerini Vergi Daireleri görüyor. Büyükşehir olmasa bunlar olmayacaktı. Açılması yönünde talepte bulunduk, talebimiz de gerçekleşti. Kesinlikle Sosyal Güvenlik Merkezleri’nin halka daha iyi hizmet verebilmesi için açılması gerek. Yeni hizmet binamız kısa bir zaman içerisinde hizmette girecek burada siz muhasebeci, mali müşavirlere de bir oda tahsis edilecektir. Dedi. 
Ziyaretin sonunda; Ordu’da gerçekleşen Bağımsız Denetim Eğitimlerinde başarılı olan meslek mensuplarına sertifikaları teslim edildi. SMMM Bekir Elverdi ’nin sertifikasını Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, SMMM Özleyen Akyol’un sertifikasını SGK İl Müdürü M. Yaşar Günay teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.