ODÜ Geleneksel “8. Spor Şenlikleri”

ODÜ Geleneksel “8. Spor Şenlikleri”

8. Spor Şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Üniversitemizde geleneksel olarak düzenlenen spor şenliklerinin öğrencilerin sosyal ve sportif gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çizdi. Prof. Dr. Nuri Yılmaz,

Ordu Üniversitesi enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan "8. Spor Şenlikleri” bugün yapılan açılış töreni ile start aldı.

22806ODÜ Geleneksel “8. Spor Şenlikleri” 

ODÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada; Bilginin üretilerek paylaşıldığı üniversitemizde bilimin ışığında eğitim ve öğrenimlerine devam eden gençlerin aynı zamanda sosyal, sportif ve zihinsel gelişimlerini desteklemek ve öğrenciler arasındaki kardeşlik ve dayanışma duygularının pekişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 8. Spor Şenlikleri açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan , Genel Sekreter Metin Karakuş, daire başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

8. Spor Şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Üniversitemizde geleneksel olarak düzenlenen spor şenliklerinin öğrencilerin sosyal ve sportif gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çizdi. Prof. Dr. Nuri Yılmaz, tüm katılımcılara teşekkür ederek şenliklerin dostluk ve barış ilkeleri çerçevesinde dayanışma içerisinde geçirilmesini diledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan “8. Spor Şenlikleri” açılışında ilk olarak Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki kulüp öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Wushu ve Taekwondo takımlarının sunduğu gösteriler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Açılış töreninin ardından 8. Spor Şenlikleri’nin ilk karşılaşmasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Erkek Basketbol Takımı ile Fatsa Meslek yüksek Okulu Erkek Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan spor şöleninde Üniversitemiz tüm fakülteleri, enstitüler, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerinden oluşan takımlar futbol, basketbol, voleybol, satranç, bilek güreşi ve masa tenisi branşlarında birbirleriyle mücadele edecekler, denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.