Nükleere İsyan Mitingleri

Nükleere İsyan Mitingleri

Bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen, devlet tarafından üstü küstahça örtülerek yok sayılan Çernobil’in ve sonrasında Fukuşima’nın etkileri halen sürerken ve yeni nükleer sızıntı/kaza haberleri gelirken, bugün aynı vurdumduymaz ve pişkin zihniyet ha

ÇAĞRI: NÜKLEERE KARŞI 25 NİSAN'DA SİNOP'TA, 26 NİSAN'DA KADIKÖY'DEYİZ!22763

Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tüm canlıları, yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 29. yılında, egemenlerin doymak tükenmek bilmeyen para hırsı için yaşamlarımız üzerinde oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz.

Bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen, devlet tarafından üstü küstahça örtülerek yok sayılan Çernobil’in ve sonrasında Fukuşima’nın etkileri halen sürerken ve yeni nükleer sızıntı/kaza haberleri gelirken, bugün aynı vurdumduymaz ve pişkin zihniyet hala devam etmektedir.

Nükleer santrali evdeki tüpgaza indirgeyen, “Bekarlık nükleerden daha risklidir” diyerek Sinop’a, Mersin’e ve Trakya’ya nükleer santral yapmak, Karadeniz’i ve Akdeniz’i nükleer atık çöplüğüne çevirmek isteyen iktidar; sözde enerji ve kalkınma yalanlarıyla doğayı ve yaşamı hiçe sayan projeler üretmeye devam ediyor. Radyasyona bağlı hastalıklardan kaybettiğimiz binlerce yakınımızı ve sakat doğumları, sigara kullanımına ve strese bağlayan raporlar hazırlayıp insanlarla adeta dalga geçiyor.

Akkuyu Nükleer Santrali için sahte imzayla ÇED raporu hazırlanması gibi pek çok usulsüzlük normalleştiriliyor. Yoğun reklam ve PR çalışmalarıyla nükleer santrale karşı tepkiler azaltılmaya çalışılıyor.  Çok sayıda doğa ve yaşam düşmanı projeden tanıdığımız Cengiz İnşaat tarafından Akkuyu nükleer santralinin ilk temelleri atılıyor.

Bu defa, Çernobil'in 29.yılında daha gür bir sesle; sokaklarda, alanlarda ve meydanlarda olacağız!

Yağma, talan ve katliam projelerine karşı doğayı ve yaşamı savunmak için herkesi, nükleere karşı birlikte haykırmaya çağırıyoruz. 

Konuya ilişkin çağrı metni ekte sunulmakta olup, destekçi imzalarına açıktır. Her türlü destek, katılım ve onerileriniz için:

 [email protected][email protected]


KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU - KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI

Nükleere Karşı Etkinlikler:

22 Nisan Çarşamba akşamı Bombalara Karşı Sofralar ile birlikte Galatasaray Meydanında “Nükleere Karşı Sofra” kuruyoruz.

23 Nisan Perşembe günü Validebağlılarla birlikte Validebağ Korusu 75. yıl parkında “Nükleere Karşı Çocuk Şenliği” düzenleniyoruz.

- 24 Nisan Cuma akşamı 25 Nisan Sinop Nükleer Karşıtı Mitingine hareket edilecek olup, otobüs kalkış yer ve saatleri paylaşılacaktır.

- 26 Nisan Pazar günü Kadıköy'de nükleere karşı eşzamanlı çeşitli performatif etkinlikler, etkinliklerin bitiminde ise kitlesel yürüyüş yapılması planlanmaktadır. Ayrıntılar netleşince duyurulacaktır.

DESTEKLEYENLER:

Arhavi Doğa Koruma Platformu 

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

Devrimci Trabzonsporlular

Gaia Dergi

Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği

HOMUR Mizah ve Karikatür Grubu

İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu

İzmir Savunması

Kadıköy Kent Dayanışması

Kamusal Sanat Laboratuvarı

Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu

Loç Vadisi Koruma Platformu

Munzur Çevre Derneği 

ODTÜ Çevre Topluluğu

ÖDP İstanbul İl Örgütü

Phaselis İnisiyatifi

RED Fotoğraf

Tarlataban

Validebağ Gönüllüleri

Validebağ Savunması

Yeni İnsan Yayınevi

Yeşil Alan Sakinleri 

Yeşilırmak Tozanlı Çevre Platformu

 

(Destekleyenler listesi imzalara açıktır. Her türlü destek, katılım ve önerileriniz için: [email protected][email protected])

 

www.twitter.com/karadenizisyan

www.twitter.com/kuzeyormanlari

www.facebook.com/karadenizisyandadir

www.facebook.com/KuzeyOrmanlariSavunmasi

 

#NükleerKatliamdır

#NükleereİSYAN

#NükleereHayır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.