Müftü mü Tedarikçi mi !?

Müftü mü Tedarikçi mi !?

Ordu ilinde Kamu görevlilerinin Kul Hakkına "en itinalı" olması gereken kurum olan Diyanet yetkililerinin, Camiileri "Ruh gidası yerine Mide gıdasına" yönelik çalışmaya gösterme çabasına fazlası ile önem vermesine bir tepkinde, Vali Balkanlıoğlundan geld


Ordu ilinde Kamu görevlilerinin Kul Hakkına "en itinalı" olması gereken kurum olan 22759Diyanet yetkililerinin, Camiileri  "Ruh gidası yerine Mide gıdasına" yönelik çalışmaya gösterme çabasına fazlası ile önem vermesine bir tepkinde, Vali Balkanlıoğlundan geldiğini öğrendik...

Müftülükce, başkanlığında yapılan bu "Çok Gerekli (!?)" icraatın Kul hakkına Sarkılan tarafını "Dindar" yurttaşlara bırakıyoruz. Vali Balkanlıoğlu "Medya ile Namaz Gösterisini" red ederek , Müftüye gereken cevabıda böylece ifa etmiş oldu.

Umarız bundan böyle Camii'yi Lokanta gibi görme/ gösterme algısının önüne de  geçilir.


Susalım mı Olric ?
-Konuşsanız ne değişecek Efendim ...
-Hiç birşey Olric ...

-Susalım birkez daha Efendim ...
-Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, Olric !!!
...Ağzına dolar insanın..
Sussan; Acıtır.. Konuşsan; kanatır...
Susalım birkez daha Olric ...


Ordu Gazete' te yayınlanan haberi aynen aktarıyoruz...

"Ordu Müftülüğü tarafından başlatılan kamu görevlileri için her hafta farklı bir camide sabah namazı kılma etkinliği devam ediyor. Etkinliğin bu haftaki adresi ise Altınordu İmam Hatip Camii oldu.

Müftülük tarafından organize edilen İmam Hatip Camii’ndeki sabah namazı ve peşinden toplu kahvaltı etkinliğine Vali İrfan Balkanlıoğlu da katıldı.

Ancak sabah namazı için camiye gelen Balkanlıoğlu, camide kameraları görünce tepki gösterdi. Basının Ordu Müftüsü tarafından çağrıldığını öğrenen Vali Balkanlıoğlu, bu duruma tepki gösterdi ve namaz kılındıktan sonra camide düzenlenen kahvaltıya katılmadan camiyi terk etti.

Sabah namazı sonrası İmam Hatip Camiinden ayrılan  Vali İrfan Balkanlıoğlu, öğleyin geri gelerek  Cuma namazını İmam Hatip Camii’nde kıldı. Balkanlıoğlu’nun sabah yaşananlardan sonra  Cuma namazına cami imamı tarafından davet edildiği öğrenildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.