VEKTÖRLE MÜCADELE ORDU’SU...İl

VEKTÖRLE MÜCADELE ORDU’SU...İl

Ordu Büyükşehir Belediyesi uçucu ve hastalık yapıcı vektörlere (sivrisinek, karasinek, kene vb.) karşı mücadele çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi vektörel mücadeleyi, üç bölgede 34 personelden oluşan toplam 13


Haşereyle Her Noktada Mücadele Edilecek…

VEKTÖRLE MÜCADELE ORDU’SU...

Ordu Büyükşehir Belediyesi uçucu ve hastalık yapıcı vektörlere (sivrisinek, karasinek, kene vb.) karşı mücadele çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi vektörel mücadeleyi, üç bölgede 34 personelden oluşan toplam 13 ekiple sürdürecek.

Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşaması için yoğun çalışma temposu içine giren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında insanların kâbusu haline gelen vektörel uçucularla mücadele çalışmalarına başladı.

Bahar aylarının gelişini de fırsat bilen Büyükşehir ekipleri; dere yatakları, su birikintileri, fosseptikler, çöp konteynerleri, süs havuzları, göl, gölet, kanallar, bataklıklar, kuyular, inşaat bodrumları, hurdalıklar gibi vektörlerin üreme alanları ile tüm cadde ve sokaklarda ilaçlama yapacak.


DOĞANIN DENGESİ DE KORUNACAK…

Başlatılan çalışma ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Vatandaşların sağlığını korumak adına, tehdit unsuru olan sivrisinek, karasinek, kene gibi uçucuları bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemlerini ortaya çıkaracağız. Vektörel uçucularla mücadele ederken doğanın dengesini korumak da görevimiz. Bu yüzden bizim için esas olan; onların ürediği, beslendiği ve barındığı ortamları kontrol altına almaktır” diye konuştu.

Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

BU YIL ORDU İÇİN VEKTÖREL MÜCADELE YILI OLACAK…

“Büyükşehir Belediyemiz kurulduktan sonra Ordu ilinin tamamında ilk defa vektörel mücadele çalışmasına fiilen 1 Nisan da başlamıştı. Bugün de arkadaşlarımızın ilçelerde dahil tamamını burada biraraya getirdik. Ordulu hemşerilerimiz bilmeli ki bu ekip güçlü ve etkili bir şekilde bu sene vektörle mücadele edecektir. Bu Ordu, bir anlamda vektörle mücadele Ordusu. Geçtiğimiz yıl hem yeni kurulmamız, hem de daha önce Ünye Fatsa ve Altınordu'nun devam eden vektörle mücadele ihaleleri nedeniyle çalışmalarda tam bir koordinasyon sağlanamamıştı. Bu sene ihale sürecini çok önceden planladık ve çok şükür zamanında da bitirdik. Müteahhitimiz işe başladı. Geçmiş yıllarda Altınordu'yu, Ünye'yi, Fatsa'yı tanıyan arkadaşlarımızı da bünyemize kattık. Bu sene öyle umut ediyorum ki; hem erken davrandık, hem işi bilen, Türkiye'de çok büyük belediyeler de ve kurumlar da bu işi yapmış, referansları olan bir firmayla çalışıyoruz. Hemşerilerimizin haşere konusunda bundan sonra ki yıllarda kesinlikle en ufak bir rahatsızlığı olmadan, huzur içinde ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarını geçireceklerine inanıyorum. Yaz başlamadan ekipler vektör oluşacak alanlarda gerekli ilaçlamayı yapacaklar. Tabi ki yaz döneminde de çalışmalar devam edecek. Ben bütün çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu yıl Ordu için vektörel mücadele yılı olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.