CHP'de Listeler Açıklandı

CHP'de Listeler Açıklandı

Eskişehir’de Gaye Usluer 1’inci sırayı alırken, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer 2’inci sırayı oturdu. Adana’da Zülfikar İnönü Tümer 2’inci Mustafa Kemal Özkan 5’inci sıradan kentin kontenjan adayları oldu. Kocaeli’nde Fatma K

CHP'de Listeler Açıklandı
 
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28665443.asp
 
ÜÇ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YOK
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tercihlerine göre Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya ve Seyhan Erdoğdu’nun milletvekili listelerinde yer bulamadı. Aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Volkan Canalioğlu, Faruk Loğoğlu, Ali Demirçalı’nın da olduğu bazı milletvekillerinin liste dışında kaldı.
 
PAVEY BİRİNCİ SIRAYLA DÖNDÜ
 
1,3,5,7 ve 9’uncu sıralara kontenjan adayların konulacağı İstanbul 1’inci bölge 1’inci sıraya Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikna etmesiyle yeniden aday olmaya karar veren Şafak Pavey geldi. Pavey’in ardından 3’üncü sıraya Gürsel Tekin, 5’inci sıraya Akif Hamzaçebi, 7’incı sıraya İlhan Kesici ve 9’uncu sıraya emekli müftü ve milletvekili İhsan Özkes getirildi. İlhan Kesici, Kılıçdaroğlu’nun tercihiyle bir dönem sonra yeniden TBMM’ye dönme şansı yakaladı.
 
İLK SIRAYA ERMENİ ADAY
 
İstanbul 2’inci ilk sıra kontenjan adayı Türkiye Ermenilerinden Selina Özuzun Doğan oldu. Özuzun 1977 doğumlu, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi ve Galatasaray Hukuk Fakültesi mezunu. Bilgi Üniversitesi’nde de Yüksek Lisans da yapan Özuzun, Ermenice ve Türkçe’nin yanı sıra Fransızca ve İngilizce biliyor. 2’inci bölgenin diğer kontenjan adayları ise sırasıyla Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata ve Enis Berberoğlu oldu. Kılıçdaroğlu Ermeni, Kürt, Akademisyen ve Gazeteci kontenjan tercihleriyle 2’inci bölgeyi özellikle HDP’nin adaylarına karşı güçlendirmiş oldu. İstanbul 3’üncü bölgede ilk sırayı Bihlun Tamaylıgil aldı. Tamaylıgil’in ardından sırasıyla Engin Altay, Erdoğan Toprak, Murat Özçelik ve Mehmet Bekaroğlu sıralandı. Bu sıralamaya göre Özçelik 7’inci, Bekaroğlu 9’uncu sıradan seçimlere girecek.
 
ANKARA’DA VEKİLLER KONTENJANI KAPTI
 
Ankara 1’inci bölgenin kontenjan adaylarının dördü de milletvekillerinden oluştu. Kontenjan listesi şöyle sıralandı: 1) Gülsüm Bilgehan, 3) Tekin Bingöl, 5)Levent Gök, 7) Bülent Kuşoğlu. Gülsüm Bilgehan’ın kadın kontenjanından ilk sıraya yazan Kılıçdaroğlu Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Grup Başkanvekili Gök ve Danışmanı Kuşoğlu’nu listeye koyarak önseçimde Alevi ağırlıklı bir liste çıkan Ankara 1’inci bölgeyi dengelemiş oldu. Ankara 2’inci bölgenin kontenjan adayları arasında dikkat çeken isim ise Haluk Koç oldu. Bölgede 3’üncü sırayı alan Koç, 3 dönemdir Samsun milletvekiliydi. Ankara 2’inci bölge birinci, türbanlı aday Ayşe Sucu’ya gelen tepkiler üzerine boş bırakıldı. Kılıçdaroğlu Parti Meclisi’nden ilk sıra kadın aday için yetki aldı.
 
SELİN SAYEK BÖKE VE TEMİZEL’LE BİRLİKTE
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi seçim bölgesi olan İzmir 2’inci bölgede ilk sıra tercihini Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’den yana yaptı; 3’üncü sıraya Zekeriya Temizel, 5’inci sıraya Aytun Çıray’ı getirdi. Tuncay Özkan, İzmir 1. Bölge 3’üncü sıradan CHP Milletvekili adayı oldu. Bu bölgenin 1’inci sıra kontenjan adayı PM üyesi ve şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok olurken, Roman kökenli Özcan Purçu 5’inci sıraya geldi.
 
HATAY’A YARAYICI
 
Eskişehir’de Gaye Usluer 1’inci sırayı alırken, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer 2’inci sırayı oturdu. Adana’da Zülfikar İnönü Tümer 2’inci Mustafa Kemal Özkan 5’inci sıradan kentin kontenjan adayları oldu. Kocaeli’nde Fatma Kaplan, Haydar Akar, Tahsin Tarhan şeklinde sıralandı. Hatay’da ilk sırayı Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı aldı. Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli için ilk sırayı Ali Mustafa Çelik’e, ikinci sırayı Gürsel Erol’a verdi. Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.