OBB 2015 Yatırım Bütçesi 250 Milyon

OBB 2015 Yatırım Bütçesi 250 Milyon

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nin yeni konsept açılışına katıldı. Ordu'yu geleceğe hazırladıklarını belirten Başkan Yılmaz, 2015 yılı yatırım programı için bütçelerinin 250 milyon lira olduğunu söyledi.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bu yıl Ordu il genelinde yatırım bütçemiz 250 milyon lira. Ünye'ye sadece bu yıl, sıcak asfalt için 35, su için ise 12 milyon liralık bütçe ayırdık” dedi.

OBB 2015 Yatırım Bütçesi 250 Milyon

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nin yeni konsept açılışına katıldı. Ordu'yu geleceğe hazırladıklarını belirten Başkan Yılmaz, 2015 yılı yatırım programı için bütçelerinin 250 milyon lira olduğunu söyledi.SU VE YOL İÇİN BÜYÜK BÜTÇE…

Başkan Yılmaz, “2015 yılında, sadece Ünye ilçemizde sıcak asfalt ihalesine harcayacağımız para tam 35 milyon lira. Sadece OSKİ su kanalizasyon hizmetleriyle ilgili yatırım Ünye'de 2015 yılının 6 ayında tam 12 milyon liradır. Bu rakamları toplama vurduğunuz zaman Ordu il genelinde 1 yılda 35 milyon liralık yol yatırımı olmamış. Ordu il genelinde geçen yıl büyükşehir olmadan önce, tüm yatırımlar için suya harcanan para, 8 milyon lirayken, biz sadece Ünye'de 12 milyon lira harcıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak su ve kanalizasyona 2015 yılında 52 milyon lira harcayacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerimizin tamamında da bir değişim, bir dönüşümle yapılandırma süreci tamamlanmıştır. 2015 yılında Ordu Büyükşehir sınırları içerisinde sadece yola 150 milyon lira harcayacağız. Diğer hizmetlerimizle birlikte bu yılki yatırım bütçemiz 250 milyon lira” diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİMİZ MUTSUZ OLURSA, BİZ DE MUTSUZ OLURUZ…

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nin Karadeniz Bölgesinin sayılı tesislerinden birisi olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bu tesis önceki belediye başkanımız zamanında yapılmıştı. O dönemde açılışına katılmıştık. Atatürk Parkı Ordu'da büyükşehir sınırları içerisinde parmakla gösterilen özel bir park. Bu alan yasal olarak Büyükşehir uhdesine geçme zorunluluğunda idi. Biz daha önce de hemşerilerimize rağmen siyaset yapmayacağımızı söylemiştik. 'Hemşerilerimizin memnuniyetsizliği, bizim memnuniyetsizliğimizdir' deyip yasanın vermiş olduğu hak kazanımını Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu meclis kararıyla birlikte ücretsiz olarak, yeniden Ünye Belediyesi'ne devrettik. İçimizde hiçbir tereddüt yok. Ünye Belediyesi bu alanı, yeni konsept çerçevesinde sadece Ünye'ye değil, Karadeniz Sahil Yolu çerçevesinde ve iç bağlantı yolları açısından da en iyi şekilde istifadeye sunacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.