Ordu'nun  Yüzmede 4 Millisi var

Ordu'nun Yüzmede 4 Millisi var

Ordu’da keşfedilen 50 çocuk yüzmeyi öğrenerek spor yapıyor. Bunlardan 4 tanesi de milli sporcu konumunda. Milli sporcularımızın sayısı arttığında, ilimizde artık yüzme sporunda bizde varız diyecektir” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Ordu Yüzme Okulu Antrenörü ve Yüzme Milli Takım Yüzme Antrenörü Cüneyt ŞİPAL ile Ordu Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Aysun GENÇ, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nu makamında ziyaret etti.
22456
Günümüzde yüzme sporunun önem kazanmaya başladığını belirterek konuşmasına başlayan Vali irfan BALKANLIOĞLU, ”Yetenekli çocuklar keşfedilmeyi bekliyor. Ordu’da keşfedilen 50 çocuk yüzmeyi öğrenerek spor yapıyor. Bunlardan 4 tanesi de milli sporcu konumunda. Milli sporcularımızın sayısı arttığında, ilimizde artık yüzme sporunda bizde varız diyecektir” şeklinde konuştu.

durugöl-yüzme-havuz-400.jpg“Ordu'yu yüzme konusunda Türkiye'de de, Dünya'da da derece alan iller arasına sokma gayretindeyiz” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmak için çalışacağız. Ordu'da bu alt yapı var. Türkiye'nin çeşitli yüzme spor kulüplerinden de kamp yapmaya başladılar. Olimpik yüzme havuzumuz ile Fatsa'da bu işin eğitimini alabilecek yüzme havuzumuz bulunuyor. İlimizde potansiyel mevcut. Burada önemli olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzme sporuna olan sevgisini artırmaktadır” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Ordu Yüzme Okulu Antrenörü ve Yüzme Milli Takım Yüzme Antrenörü Cüneyt ŞİPAL ise, ”İlimizde 80 sporcudan 4 milli ve 50 sporcudan Türkiye şampiyonu takım oluşturuldu. Dünya şampiyonasında bir dünya dördüncüsü, gençler dünya şampiyonasında 2 genç milli sporcu ile 8 Türkiye rekoru kırdık ve birçok madalya kazandık” diye konuştu.

Cüneyt ŞİPAL, ziyaretin sonunda Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na yüzme sporuna göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.