Çevre Projeleri İmzalandı

Çevre Projeleri İmzalandı

Bakan Güllüce, "Avrupa Birliği ile müşterek olan yürütülen katılım öncesi Mali yardım olarak adlandırılan IPA çevresinde ki çevre alt yapı projelerinin Büyükşehir belediyelerimize devri amacıyla gerçekleştireceğimiz imza töreni için toplanmış bulunmaktayı

Çevre Operasyonel Yatırım Projesi İmzalandı22239

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, Avrupa Birliği Katılım Öncesi  Mali Yardım Aracı (IPA) fonlarıyla yürütülen bazı çevre altyapı yatırımlarının büyükşehir belediyelerine devri için imza töreni düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda Ordu  Su ve Atıksu Projesi'nin de IPA fonları desteğiyle yapılması öngörülüyor.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, projelerin yüzde 85 oranında Ab fonlarından, yüzde 15'inin de milli kaynaklardan sağlanacağını kaydetti.
 
İmza töreninde konuşan Bakan Güllüce, "Avrupa Birliği ile müşterek olan yürütülen katılım öncesi Mali yardım olarak adlandırılan IPA çevresinde ki çevre alt yapı projelerinin Büyükşehir belediyelerimize devri amacıyla gerçekleştireceğimiz imza töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bu projeler tamamlandığında 1 milyon 482 bin 600 kişiye hizmet verecek ve 223 milyon Euro yatırım yapılacaktır. Bu projelerin finansmanı yüzde 85 oranındaAvrupa Birliği fonlarından, yüzde 15'i ise ulusal kaynaklardan sağlanacaktır" diye konuştu.
 
Projeye katılım sağlayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanları ise şöyle:
 
"Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek; Polatlı Su ve Akıtma Projesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel; ManavgatSu ve Atıksu Projesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç; Siverek Atıksu Projesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi BaşkanıFatma Şahin; Nizip Su ve Atıksu Projesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Su ve Atıksu Projesi, OrduBüyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz; Ordu Su ve Atıksu Projesi,Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur; Katı Atık Yönetimi Projesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz; Erdemli Su ve Atıksu Projesi, Adana Büyükşehir BelediyesiBaşkanı Hüseyin Sözlü, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya;Erciş Su Temini Projesi."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.