ODÜ' ye İkiyüz Fidan Dikildi

ODÜ' ye İkiyüz Fidan Dikildi

"Fidanların toprakla buluştuğu bugün bizler de burada fidanımızı diktik ama ilimizin farklı alanlarında farklı yerlerinde ağaç dikimleri hala gerçekleşiyor. Bizim ilimizi yeşil olduğu ve ağaçlarla kaplı olduğu için bölge itibariyle fazla ağaç dikimi yapıl

ODÜ' ye İkiyüz Fidan Dikildi

Ordu Üniversitesi ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile imzalanan protokol kapsamında 22053Ziraat Fakültesi bünyesinde kullanılan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Araştırma ve Uygulama Arazisi'ne 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın ev sahipliğinde Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi'nde gerçekleşen fidan dikme etkinliğinde Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal PİR, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan KARADENİZ, Eğitim Fakültesi Dekanı Şevket Metin KARA, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay HAKTANIR, Organize Sanayi Müdürü Olgun TOPKAYA, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK, Orman İşletme Müdürü Sedat KAYGISIZCAN, Ordu Fidanlık Müdürü Mümin DÖNGEZ, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeleri, Protokol Üyeleri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve basın mensupları katıldı.

Üniversite ile sanayinin çok farklı alanlarda işbirliği yaptığını ve ağaçlandırma çalışmaları yaparak yeşil alan kazandıran üniversitemizin önemli bir hizmet gerçekleştirdiğini belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, konuşmasında şunlara değindi:

"Fidanların toprakla buluştuğu bugün bizler de burada fidanımızı diktik ama ilimizin farklı alanlarında farklı yerlerinde ağaç dikimleri hala gerçekleşiyor. Bizim ilimizi yeşil olduğu ve ağaçlarla kaplı olduğu için bölge itibariyle fazla ağaç dikimi yapılan bir yer değil. Diğer birçok il için ağaç dikmek, yeşil alan oluşturmak önemli olmasına rağmen, Ordu ilimiz yoğun ağaçlıklar barındırdığı için çok önemli sayılmıyor.

Boş bulduğunuz yerlere mutlaka ağaç dikin. Çünkü tabiatı güzelleştirebilmemiz, yaşam alanlarımızı 22054güzelleştirebilmemiz ve yaşanabilir hale getirmemiz gerekiyor."

Ordu Üniversitesi ile Giresun Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Ziraat Fakültesi bünyesinde kullanılan Organize Sanayi Araştırma ve Uygulama Arazisi'nin bugün içinde 200 ve bugüne kadar da toplamda 1200 adet fidan dikimi gerçekleştirildiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ayrıca şunlara değindi:

"Hem Ziraat Fakültemizin eğitim ve araştırma çalışmalarını yürüttüğü hem de yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulunduğumuz Organize Sanayi Araştırma ve Uygulama Arazisi bizlere birçok anlamda katkı sağlamaktadır. Bugüne kadar 50 kadar araştırma projesi bu alanda gerçekleştirildi. Bu alanları daha da geliştirerek özellikle öğretim üyelerinin ve lisans üstü öğrencilerimizin arazi çalışmalarına zemin hazırlamak için gayret sarfediyoruz. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin araştırma çalışmalarını yürüttüğü akademisyenlerimizin de proje çalışmalarını gerçekleştirdiği arazimizde ayrıca bir rekreasyon alanı oluşturmaya çalışıyoruz.

Bu yönüyle bizlere destek veren Valiliğimize, Orman Bölge Müdürlüğümüze, Organize Sanayi Yönetimi'ne, çalışmalarından  dolayı akademik ve idari personelimize ve duyarlılık göstererek fidan dikim etkinliğimize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Tüm Ordu'yu ve Ordu Üniversitesi'ni yeşil hale getireceklerini belirten Giresun Orman Bölge Müdürü Celal PİR, Bölge Müdürlüğü'nde geçen sene 70 bin dönüm alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını ve 5 milyon civarında fidan dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Giresun Bölge Orman Müdürü Celal PİR ve katılımcıların diktiği fidanlar toprakla buluştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.