ORDU'YU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

ORDU'YU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

“Ordu’nun büyükşehir sürecinde göreceksiniz taaddüt ettiğimiz gibi vizyon büyükşehir Ordu, parmakla gösterilen Ordu, hakikaten modern büyükşehir Ordu vizyonunu geliştirmek konusunda ekibimiz ile birlikte bundan sonra 24 saat çalışacağımızdan kimsenin endi

ORDU'YU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye binasında yaptığı açıklamada duygu 

dolu anlar yaşadı. 

Ordu'da tarihe geçecek uygulamalar yapacaklarını belirten Yılmaz, “Güzel bir yolculuk yaptık. 13 yıldır milletvekiliyim. 19 yıldır aktif siyasi hayatım devam ediyor. Hakikaten bir faniye nasip olmayacak bütün makam ve mevkileri yaşadım. Allah bize 22 yaşında hakimlik mesleğini tattırıp 24 yaşında istifa ettirdi. Ben 25 bucuk yaşımda il başkanı oldum. 30 yaşında milletvekili oldum. 13 yıldır milletvekiliyim. İnşallah Ordu’da tarihine geçecek uygulamaları hayata geçirecek bir büyükşehir belediye başkanı olacağım. Siyasetin zorlu süreçlerini Allah’ımızın yardımıyla bu milletimizin teveccühü ile kademe kademe açtık. İstanbul’a gittik geri geldik. Burada mücadele ettik. Bu mücadelemizin yüzde 55’lik sonuç kamu oyu tarafından takdir edildiğinin göstergesidir. Biliniz ki Ordulular kuruluş sürecini en iyi şekilde tamamlayacak bir büyükşehir ekibiyle önümüzdeki süreç içerisinde göreceksiniz sözlerini tutan, yaptıklarıyla ‘Hakikaten helal olsun. Büyükşehir ve Ordu’da bu değişimi Ordulular hak etti’ söylemleri gerçekleştireceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Allah çıktığımız bu güzel yolculukta Allah bizleri mahcup etmesin. Memleketimize milletimize hizmet aşkından bizleri mahrum etmesin” dedi.

TARİH YAZANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN
“Yoğun yorucu ve hakikaten çok güzel bir seçim oldu. Ordulu hemşerilerime ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “30 Mart seçimleri sanki Türkiye’de Ordu’yu sembolleştiren bir il haline geldi. Ulusal medyaya taşınan konularıyla siyasi figürleri ve aktörlerinin zaman itibariyle yer değişikliği ile ve seçim sürecindeki hal ve hareketleriyle Türkiye’de özel takip edilen illerden bir tanesi Ordu olmuştu. Çok şükür şuan itibariyle resmi sonuçlara göre yüzde 55 AK Parti, en yakın rakibimize de 21 puan fark atmak suretiyle büyükşehir belediye seçimlerini açık ara şekilde kazanmış olduk. Hepimize Ordumuza bizlere hayırlı uğurlu olsun. Elbette büyükşehir seçimleriyle paralel sadece büyükşehir seçimlerinde ki açık ara üstünlük ve seçim kazanmamız işi ilginç kılmadı. 19 belediyenin tamamında seçimi kazandık. En az farkla aldığımız ilçede 6, en fazla fark ile aldığımız ilçede 41 puan fark atmak suretiyle belki de Türk siyasetinde 100 yılda bir fanini görebileceği bir puanla birlikte büyükşehir dahil olmak üzere 20’de 20 yapmak suretiyle hakikaten tarih yazdık. Tarih yazanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

“BİZ BİRLİKTE ORDU'YUZ”
Siyasi nezaket ve üslubunu bozmayacaklarını belirten Yılmaz, “Sözlerimiz vardı, taahhütlerimiz vardı. Yaptıklarımız vardı. Yapacaklarımızın olduğunu söyledik. Hep yaptıklarımızı yapacaklarımıza teminat gösterdik.

 Siyasi üslubumuzu ve nezaketimizi hiçbir zaman bozmadık. Bundan sonrada siyasi üslup ve nezaketimizi hiçbir zaman bozmayacağız. Ordulu hemşehrilerimiz sandıkta siyasi üslup ve nezaketi bozmayanlara destek oldu. Ordu hizmete oy verdi, Ordu eksik kalan bölümlere ilişkin iktidarın yerel yönetimlerle uyumlu ve paralel bir şekilde çalışmasını istedi. Biz seçim sonuçlarını doğru okuyan bir partiyiz. Nitekim seçim öncesi yaptığımız anketlerle seçim sonrasında bir çelişkide görmedik. O yüzden biz her zaman halkımızın içindeydik. ‘Biz Orduyuz, Ordu biziz’ dedik. ‘Biz birlikte Türkiye ve Ordu’yuz’ dedik. Seçim sonuçları da bu birlikteliğimizi birlikte varız sloganımızı sandığa yansıtmak suretiyle açık bir şekilde ilan etmiş oldu” şeklinde konuştu.

 


ADALETLİ VE HAKKANİYETLİ OLACAĞIZ
Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın sorumluluğunu üzerinde hissettiğinin altını çizen Yılmaz, “Elbette kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın sorumluluğu üzerimizdedir. 3 dönem milletvekilliği tecrübesinin hükümetimizle uyumlu ve koordinasyon halinde çalışma tecrübesini biliniz ki Ordu menfaatine kullanacağız. Ordulu hemşehrilerimizi büyükşehir sınırları içerisinde ilçe ve mahalle ayrımı olmaksızın her bir noktaya adil olacağız. Adaletli olacağız, hakkaniyetli olacağız. Sonuç almak için Ordu menfaatine ne yapılması gerekirse biliniz ki sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizim için öncelik Ordu olacak. Ordumuzun geleceği için atılacak her adımda bu sonuçlarda bizi teşvik etti. Bu sonuçlar bizi destekledi” ifadelerini kullandı.
ORDU'YU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Ordu’nun tarih yazdığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: “Ben 122 günlük çok yoğun bir seçim takvimi ve çalışması yürüttüm. Ünye ilçemizden 29 Kasım tarihinde açıklanan adaylığım ile birlikte hakikaten çok gösterişli aday tanıtımı ve karşılamayla birlikte ilçelerimizi de ilk defa bir yerel siyasetçinin uygulamak suretiyle başladım. Gittiğim ilçelerde ikamet ettim. Gittiğim ilçelerde günlerce haftalarca kaldım. Bize dediler ki ‘Ne yapıyor bunlar. Böyle seçim çalışması mı olur’ dediler. Bizde dedik ki ‘Biz halkımızla biriz. Seçim arabası peşimizde bir kamerayla siyaset yapmıyoruz. Biz derdimizi biz meramımızı bu milletimize bire bir dokunmak suretiyle samimiyetimizi onlarla sinerji oluşturacak mahiyette dokunmamız gerekiyor’ dedik. Bu dokunma öyle bir dokunma oldu ki yüzde 55 oy almak suretiyle Ordu hakikaten tarih yazdı. Bugünden itibaren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı dün başladı ama bugünden itibaren fiili olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ordumuzun bütün katmanlarının sivil toplum örgütlerini, siyasi partilerini, basın mensuplarını sayabileceğimiz bütün birimlerimiz ile birlikte büyükşehiri yöneteceğiz. Bir sivil toplum örgütü algısında büyükşehiri yöneteceğiz. Kuruluş sürecinin vereceği bir zaman alma olacaktır. Zira büyükşehir diğer belediyelerden farklıyız. Bizim kurulmuş hiçbir yapımız yok. Biz yeniden bir bina yapacağız. Bu yapıyı oluşturabilme biraz zaman alacak. O zamanın ardından hızlı bir şekilde taahhütlerimizle, projelerimizle icraatlarımızı uygulamaya girmiş olacağız.”

“24 SAAT ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: “Ordu’nun büyükşehir sürecinde göreceksiniz taaddüt ettiğimiz gibi vizyon büyükşehir Ordu, parmakla gösterilen Ordu, hakikaten modern büyükşehir Ordu vizyonunu geliştirmek konusunda ekibimiz ile birlikte bundan sonra 24 saat çalışacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Seçimden sonra 19 ilçemizin 15 tanesini 3 günlük süre içerisinde gezdim. Kalan ilçelerimizi gezeceğim. Ordulular bilsin ki bundan sonra bizi bir sokakta görecekler, sabah namazdan sonra bir camide görecekler, bir fırını açarken görecekler. Günün erken saatinde bir ilçede bulunurken görecekler. Biz halkımızdan ayrılmayacağız. Halkımızın bu desteğini yerine getirme konusunda yerine getirme konusunda elimizden geleni göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Enver Yılmaz, konuşmasının sonunda AK Parti rozetini çıkartarak İl Başkanı Hüseyin Akyol’a teslim etti. Daha sonra Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından edilen duaların ardından Yılmaz, tebrikleri kabul etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum