Yerel Seçimde Temel Bir Sorun!

Yerel Seçimde Temel Bir Sorun!

Genç adayların parası olmadığından dolayı aday olamadıklarını siyasi partiler dile getirmeye çekiniyorlar çünkü halk için varız nutukları ile bu söylem çelişiyor. O zaman ''Biz gençlerden yada kadınlardan değil orta yaş üzeri zengin bireylerden oy isteyin

Yerel Seçimde Temel Bir Sorun!

Burak MIZRAK22038

Ordu'da yerel seçimleri yeni atlatmışken yerel yönetimler ile ilgili bir temel sorunun üzerinde durmadan edemeyeceğim.

Ordu'da 20 ilçenin 20'sinde de orta yaş üzeri erkekler siyasi partilerin aday tercihi oldu.

20 ilçede'de kadın yada genç aday gösterilmedi.

Bu temel sorunun Türkiyenin kanayan yarası olduğunu biliyoruz ancak geçiştirmeli olarak siyasi partilerin kadınları,gençleri destekliyoruz yalanı sadece seçim dönemlerinde kullanılan bir söylem olarak ortaya çıkıyor.

TBMM'yi gözünüzün önüne getirin ve bana bir tane 35 yaş altı genç bir aday gösterin,gençlere destek veriyoruz yalanı siyasi partilere üye olan arkadaşlarımızın broşür dağıtıp afiş asmaktan öteye gidemiyor.

Siyasi partilerde ki genç arkadaşlarımızın azlığı,yada daha geniş kapsamlı baktığımızda gençlerin siyasete katılımı işte bu ve buna benzer sebeblerden dolayı gerçekleşmiyor.

Aynı sorun kadınlar içinde geçerli belediye başkan adaylıklarında yada milletvekili adaylıklarında hep erkek adaylar ön plana çıkarken kadınlarımız 2.planda kalıyor.

İl yönetiminde dahi eşit bir dağılım mevcut değil, kadın 2.sınıf bir insan olarak görülmeye devam ediliyor.

Toplumsal sorunları çözmesi gereken  siyasi partiler iken toplumsal sorunların temelinde yatan problemleri kendi siyasi partilerinde dahi çözemiyorlar.

Pozitif ayrımcılık kadın ve genç bireyler üzerinde siyasi düzlemde gerçekleşmelidir, bunu ancak genç ve kadın bireyleri bu siyasi düzlemde teşvik edecek unsurlarla gerçekleştirebiliriz.

Kadın'dan oy istemeye gelince,kadın'a değer verildiği söylenip kadın hakları konusunda nutuk çekilebiliyor ancak kadın'a seçilme hakkı siyasi partilerden tanınmıyor.

22037

Genç adayların parası olmadığından dolayı aday olamadıklarını siyasi partiler dile getirmeye çekiniyorlar çünkü halk için varız nutukları ile bu söylem çelişiyor. O zaman ''Biz gençlerden yada kadınlardan değil orta yaş üzeri zengin bireylerden oy isteyin çünkü bize hitap etmiyorsunuz'' demek geliyor bir genç olarak içimden ancak ''biz zamanında çok şey yaşadık siz bilmessiniz'' söylemini tekrar duyacağım diye söylemekten vazgeçiyorum.

Dilerim bu yerel seçimlerde bir ders çıkarılmıştır ilerleyen dönemlerde siyasi partiler silkelenip kendine gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.