ODÜ 4.Tiyatro Günleri Devam

ODÜ 4.Tiyatro Günleri Devam

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAǒın ev sahipliğinde seyirci ile buluşan 4. Tiyatro Günleri’ne ODܒlü rektör yardımcıları, dekanlar, idari daire başkanları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Ordu h

 

"Eskicinin Tazesi" ile başlayan Tiyatro Günleri, 23 Nisan 2013: Giresun Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Hayatın İçinden”, 24 Nisan 2013: Tiyatro Oksijen (OKSAD) “Destan”, 25 Nisan 2013: Tiyatro ODÜ “Eskicinin Tazesi”, 26 Nisan 2013: Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Anton Çehov” performansları ile devam edecek

 

4. Tiyatro Günleri Coşkuyla Devam Ediyor

ODÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tiyatro Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen geleneksel 4. Tiyatro Günleri, bu akşam saat 19.00’da Tiyatro ODÜ’nün sahnelediği “Eskicinin Tazesi” adlı oyunla perde dedi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın ev sahipliğinde seyirci ile buluşan 4. Tiyatro Günleri’ne ODÜ’lü rektör yardımcıları, dekanlar, idari daire başkanları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Ordu halkı yoğun ilgi gösterdi.

Federico Garcia LORCA’nın yazdığı, çevirisini de Can YÜCEL’in yaptığı “Eskicinin Tazesi”, zengin oyuncu kadrosu ile Mehmet KARACA’nın yönetmenliğinde sahne aldı. Oyunun yönetmen yardımcısı Okan BEKTAŞ, sahne amiri Muhammet AMYAZ, teknik ekip sorumlusu Tuğrul DİKGÖZ, ses-efekt kontrolü Mert KAKAŞ, ışık kumanda kontrolü Tayjet TUNAY tarafından kontrol edildi.

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen 4. Tiyatro Günleri’nde ilk oyun olan Tiyotro ODÜ’nün sahnelediği “Eskicinin Tazesi” tiyatro severler tarafından beğeni topladı.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ oyunun sonunda “Eskicinin Tazesi” oyuncularını temsilen oyunun yönetmeni Mehmet KARACA'ya teşekkür belgesi ve çiçek takdim ederek Tiyatro ODÜ oyuncularına kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasında Tiyatro ODÜ’nün kuruluşundan bu güne başarılı çalışmalara imzalar attığına değinerek, kulübün Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt ÖZATA’ya ve kulüp öğrencilerine takdirlerini sunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ şunları ifade etti:

“7. kuruluş yıldönümümüzü henüz kutladığımız şu günlerde Ordu Üniversitesi olarak pek çok sosyo-kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Akademik takvimin sonlarına doğru yaklaşmaktayız, bu süreçte öğrencilerimiz için en büyük motivasyonun öğrenci kulüplerimizin de desteği ile gerçekleştirdiğimiz çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler olduğu kanaatindeyim. Yönetim olarak bizler için öğrencilerimizin kendilerini daha özgür ve daha rahat ifade edebildiği, katılımları ile bizleri onurlandırdığı öğrenci kulüplerimizin her biri ayrı bir önem taşımaktadır. Bu akşam da burada usta oyunculara taş çıkartan performansları ile bizlerin takdirini kazanan oyuncusundan set amirine, yönetmeninden ışık şefine tüm Tiyatro ODÜ Kulübü öğrencilerimizi ve kulübün akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt ÖZATA'yı tebrik ediyorum. 

Açık yüreklilikle belirtmek istiyorum ki sahne performansınız muhteşemdi, bu anlamda öğrenci klüplerimize verilen desteğin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bizler yönetim olarak, geleceğimizin teminatı olan siz öğrencilerimizin başarılı çalışmalara attığınız imzalar ile kıvanç duyuyoruz, herzaman olduğu gibi bundan sonra da eğitim-öğretimin yanı sıra sizlerin katılımcı, sosyal, dinamik ve kültürel zenginliğinizi artırıcı çalışmalarınıza destek vermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki hepiniz buradan sonraki yaşantınızda çok önemli platformalarda bizleri temsil edeceksiniz, kariyerlerinizdeki başarılarla gurur duyacağız, tıpkı bu aşkam olduğu gibi. Bir kez daha bu muhteşem performans ile bizleri büyüleyen tüm ekibinize teşekkür ediyor, başarılarınızın ve oyunlarınızın sürekliliğini temenni ediyor, bizlere yaşattığınız coşkunun dört gün daha sürecek olan 4. Tiyatro Günleri boyunca sürmesi dileklerimle hepinize saygılarımı sunuyorum." 

Tiyatro ODÜ öğrencileri adına söz alan oyunun yönetmeni Mehmet KARACA ise sahneledikleri 

"Eskicinin Tazesi" adlı oyununun seyirci ile buluşmasını sağlayan, Tiyatro Günlerine desteklerini esirgemeyen, kulübün her türlü çalışmasına katkıda bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ başta olmak üzere tüm yönetime ve SKS Daire Başkanı Sedat ÇAKMAK'a teşekkürlerini sundu. Yönetmen KARACA, "Tüm oyuncular için sevenlerinin alkışları son derece önemlidir, bizleri alkışlayan elleriniz dert görmesin, yüzünüz hep gülsün" diyerek alkışları ile kendilerine destek veren seyircileri de sahne arkadaşları ile birlikte selamladı.

Üniversitemiz bünyesinde 4.’sü gerçekleştirilen ODÜ Tiyatro Günleri bu yıl Giresun Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Tiyatro Oksijen ve Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun da katılımları ile dört farklı oyunda beş gün tiyatro severler ile buluşacak.

"Eskicinin Tazesi" ile başlayan Tiyatro Günleri, 23 Nisan 2013: Giresun Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Hayatın İçinden”, 24 Nisan 2013: Tiyatro Oksijen (OKSAD) “Destan”, 25 Nisan 2013: Tiyatro ODÜ “Eskicinin Tazesi”, 26 Nisan 2013: Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Anton Çehov” performansları ile devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.