EMEP, “BELEDİYELER RANT KAPISI DEĞİL”

EMEP, “BELEDİYELER RANT KAPISI DEĞİL”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun belediye seçimleri yaklaştıkça aday adaylarının ve adayların vaatlerde bulunduğunu belirterek, “Seçim süreci başladı. Partiler adaylarını belirleye devam ediyor. Ancak şu anki belediyelerin borçlanmalarını ve taşın

EMEP, “BELEDİYELER RANT KAPISI DEĞİL”

​Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, belediyelerin şirketlere kaynak aktarmak için borçlanma ve taşınmazları satmayı asıl politika yaptıklarını söyledi.

​Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun belediye seçimleri yaklaştıkça aday adaylarının ve adayların vaatlerde bulunduğunu belirterek, “Seçim süreci başladı. Partiler adaylarını belirleye devam ediyor. Ancak şu anki belediyelerin borçlanmalarını ve taşınmazlarını satmaları konuşulmuyor. Halkın gereksinimleri yerine yandaş şirketlere kaynak aktarmanın projeleri yapılıyor. Hatta aynı şirketlere ihaleler veriliyor. Kaynaklar en üst seviyede savurganlıkla kullanılıyor. Yapılan işlerin kısa zamanda bozulması da dikkate alındığında savurganlık ve sorumsuzluk daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.

​Belediyeler “özel şirket” gibi

​Belediyelerin hizmetlerini para karşılığı yaptığını söyleyen Uzun, “Belediyeler su faturası yazma parasını bile abonelerden almakta, yetmiyor yol, kaldırım parasını da ev ve işyeri sahiplerinden alıyor. Sonra da hizmet yaptıklarını söylüyorlar. Reklam, çevre temizlik, işgaliye, emlak vergisi gibi vergilerle halktan toplanan paralar halka hizmet olarak dönmüyor. Yap yık, yenile yöntemiyle kaynaklar ihale yoluyla şirketlere aktarılıyor. Belediyeler halka hizmet kurumları olmaktan uzaklaşmış. Sanki “özel şirket” gibi hizmet vermektedir.” dedi.

​Taşınmaz satışı amaç olmuş

​EMEP İl Başkanı Uzun, belediye başkanlarının belediyenin yani halkın taşınmaz mallarını kendi özel mülküymüş gibi görüp sattığını belirterek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin “DUYURULARI” incelendiğinde taşınmazların satış ilanlarını görülecektir. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasında en son 02 Ocak 2024 tarihinde yapılan ihale duyurusu var. İnternet sayfasında 26 Ocak 2023 tarihi ile 02 Ocak 2024 tarihleri arasında on adet satış; on adet de kiralama ilanı var. İlçe belediyelerini de işin içine kattığımızda 5 yıl içinde yapılan satışların ürkütücü seviye olduğu anlaşılacaktır. Bu satışlar yetmiyor ki, neredeyse altı ayda bir OBB Başkanı meclisten borçlanma yetkisi alıyor. Satıyorlar yine borçlanıyorlar. Ortada betondan başka bir şey yok. Tartışmalar gösteriyor ki OBB’nin borcunun şu an 4 milyar TL’yi geçtiği söyleniyor. Aylık faiz ödemeleri de bulunuyor. Yani belediye halkı borçlandıran kurum haline gelmiş. Artık belediyeleri rant kapısı olmaktan çıkarma zamanı geldi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.