28 şubat CIA nın balans ayarımı

28 şubat CIA nın balans ayarımı

28 şubat süreci her yıl geldiginde degişik yaklaşım ve yorumlarla anılır. Post model darbe diye söylenen bu demokrasi karşıtı süreç ülkemize karanlık dönemlerinde önünü açmıştı.

Her darbe öncesi koşulların hazırlanması senaryoları hayata geçmesi saglanmış olup, bu süreçte basın yayın, bürokratı iş birlikçi siyasetçilerinin dahil oldugu karanlık yapılanmanın tezahürü olarak tarihe geçmiştir.

Şeriat geliyor anlatımlarının ve korkularının altında aslında içimize salınmış batı yanlısı virüsün bu virüs ergenekon tarzı oluşumlardır, Batının çıkarlarına ve israilin orta dogu politikalarına karşı yaklaşımları tasfiye amaçlı oluşturulmuş yapılanmalardır.

Bugün herşeyin gün yüzüne çıktıgı bu süreç utanç verici senaryolarıylada ahlaksızcadır. Fadime şahin, ali kalkancı ve aczimendilerle gündeme gelen senaryoların aslında kurgu oldugu ortaya çıkmıştır.

Denk bütçe G8 diye oluşturulmaya çalışılan bagımsız siyaset ve ekonomik yapılanma isteginin batı tarafından yıkılma amaçlı tasarlanan senaryolardır. Birde en önemlisi ve bizim gözden kaçırdıgımız bir olay 28 şubatın dügmesine basılmasının en önemli hadisesidir.

Bu olay israil dış işleri bakanı silvan şalomun başbakan erbakanla görüşme isteginin bir hafta sallanması randevü verilmeyişi israilli bakanın bir hafta ankara sokaklarında başbakan Erbakanla görüşebilmek için beklemesi çok ilginçtir.

Nihayet bir hafta sonra 10 dakika sürmeyen görüşme basının önünde yapılmış olup Erbakanın tarihe geçecek konuşmasına şahit olmuştur.

 Erbakan israilli bakana şu sözleri söylemişti benimde 12 yıldır hafızamdan gitmemişti. Erbakan dedi ki israil işgalci bir ülkedir filistin kudüs islam topragıdır ve işgal ettiginiz topraklardan çekiliniz. İsrail dış işleri bakanı cevaben şöyle karşılık vermişti kudüs israilindir kıyamete kadar israilin olacaktır dedi erbakan toplantı bitmiştir dedi ve kalktı.

Bu olay basının gazetecilerin önünde ceryan etmişti. Batının içimize saldıgı virüsleri sayesinde hükümet devrildi. 28 şubatın öz eleştirisini getiren en önemli kişilerden birisi emekli yarbay DYP eski milletvekili Tevfik Dikerdir.

Milli gazeteye mektub gönderip erbakandan özür dilemiştir. Nedeni ise bir genaral dostunun CIA başkanı tenıt, çevik bir ve ilhan kılınçın refah yolun devrilip AKP nin kurulmasının önünü açma amaçlı olması bilgisi idi. Pişmanlıgını dile getirmiştir.

 Refah yol hükümetinin devrilmesi AKP nin kurulmasında CIA nın etkili oldugunu, eger bunları o zaman bilseydim karşı çıkmazdım demiştir.
Salim meriç

Önceki ve Sonraki Yazılar