BUZ PİSTİ YOLLARDA TEDBİR ALMAYAN YETKİLİLER !

BUZ PİSTİ YOLLARDA TEDBİR ALMAYAN YETKİLİLER !

BUZ PİSTİ YOLLARDA TEDBİR ALMAYAN YETKİLİLER !
VİCDANINIZ RAHATMI?
Kara kış, yine tüm kâbusuyla Karadeniz"de bastırdı ve yolların buzlanan bölgelerinde bir takım acele ve dikkatsiz sürücüler aşırı sürat vb. nedenlerle ölümlü bir çok kaza yapmalarına neden oldu ve bir çok canı kaybettik ve sonuçta onlarca kaybımızın acısıyla kala kaldık..Kadermiş diye içimize bastırdık..
Ama yetkililer pişkince ve sus pus oturuyor..Bütün kabahat sürücülerin diye, günah çıkarıyorlar…Karayollarından, İl Özel İdare teşkilatından (YSE) Belediyelerden,Vilayetten ve Kaymakamlıklardan ne bir önlem,ne bir tepki yok, ölen gencecik insanlar,sönen ocaklar kimsenin umurunda değil,ateş düştüğü yeri yakmakla kalıyor..
Yıllardır sabırla beklenen, Bolaman ile Perşembe arasındaki bölünmüş yol vatandaşın ulaşım hizmetine açıldı, ama kışın bu yol tam bir ölüm yolu haline geliyor..Virajları ve engelleri kaldıran bu çağdaş yol projesi, dikkatsiz araç sürücülerini son sürat seyretmelerine sebebiyet veriyor..
Tamamen, Akçova deresi ile Çalışlar deresi vadisinden geçen bu yol, kışın daha serin ve güneş almadığı için, eski sahil yoluna göre iki üç kat daha fazla kaza yapma riski taşıyor..Bölünmüş yoldaki tüm tünellerin giriş ve çıkışları ile köprü ve viyadüklerin üzerlerinde serin hava sirkülasyonunun çok daha fazla olması yüzünden bu kısımlar sürücüler için birer ölüm tuzağına dönüyor..
Buzlanmaya karşı, otomatik tuzlama sensoru mu, eski tip kumlama vs. gibi tedbirler mi, alttan ısıtma mı teknik olarak bu oto yolun riskli kesimlerinde daha fazla can ve mal kaybı olmaması için yetkililer acilen bir takım teknik çareler bulmalılar.
Bu oto yolda araç kullanan sürücüler ise, soğuk ve yağışlı havalarda araçlarının altında kar lastiği veya zincir takıp, her çeşit önlemini almalı, canının ve malının değerini bilen sürat yapmamalı, acele etmeden dikkatli seyahat etmelidir.
BU YOLUN IŞIKLANDIRILMASI GEREKLİ!
Ayrıca; Vilayet, TEDAŞ ve Karayolları yetkilileri ve siyasiler; Ordu"ya girişte övündüğümüz (Bolaman – Perşembe) oto yol standardındaki bölünmüş karayolundan, geceleyin veya yağışlı ve soğuk mevsimlerde akşamları hiç geçtiniz mi ? Tabii ki, Geçtiniz,ama bir de makam araçlarınızı kullanan şoförlerinize ve önde oturan korumalarınıza bir zahmet soruverin,
Ordu girişine yakışır bir ışıl,ışıl bir oto yoldan mı,yoksa karanlık,izbe ve ürkütücü bu yoldan bir an önce buza dona takılmadan geçme telaşıyla hareket edilen bir geri ,sahipsiz kimsesiz, yoldan mı geçiyorsunuz, hele o Kumbaşı mahallesinde yapılan köprülü kavşak,kapkaranlık bir zindanı andırıyor..
Devlet nerede , kışın limandan çıkan hamsi kamyonları,Perşembe"den gelen vasıtalar,tam bir can pazarı yaşıyorlar..Orada bir büyük kaza çok yakında olunca TEDAŞ ve Karayolları, sabaha kalmaz ışıklandırmayı yaparlar, illa zifiri karanlık yüzünden Kumbaşı mahallesinde bir büyük trafik kazası yaşansın diye bekliyorlar.. Türkiye"deki kalitesi yüksek, imajı olan, turizmi yoğun ve ekonomisi kalkınmış her vilayetin giriş ve çıkışları en az 25 km. önceden ışıl ışıl belli olur, TEDAŞ"ın göbekten bağlı olduğu Enerji ve Kaynaklar Bakanı Dr.Hilmi GÜLER"in memleketinde ise, böyle duyarsızlıklar yeni değil ki , 6 senedir, görüyoruz,daha da çok göreceğiz..Bizim memlekette ise, başta TEDAŞ Müdürü fasıl heyeti kurup,konser vermekle,öbür daire müdürleri de haca gitmekte yarıştıkları için ,bize bu yapılanlar çok doğal geliyor..
Bütün bu ışıklandırma eksikliğine vurdum duymaz yetkililerin, Kumbaşı mevkilerinde trafik ve çeşitli güvenlik kontrolün 24 saat yapılabilmesi açısından bir Emniyet binası ile trafik kazalarında acil müdahale önlemlerinin yapılabileceği ve ambulanslarının 24 saat hazır beklediği bir Sağlık Acil müdahale ünitesi yerini bulup, derhal inşasına başlatmaları da gereklidir.
Erzurum"lu Sağlık Bakanı kendi seçildiği memleketinde sağlık alanında tesis, hastane ve personel olarak, kimseden utanmadan, büyük bir heyecanla ve hırsla ne kadar imkan,ödenek,ihale para varsa Erzurum"a doldurduğu yetmiyormuş gibi fırsat bu fırsat diyerek, Türkiye"nin resmi ve kadrolu ilk ambulans helikopterini de Erzurum"a indirdi,karnı ağrıyan,başı ağrıyan,doğumu gelen,her Erzurumluyu dağdan tepeden kar fırtına dinlemeden Erzurum"a taşıyıp,şifa verdiriyor..

İşte,Milletvekili,işte Bakan, bizimkilerde ne diyor?”Su akar,Türk bakar” mı neydi yok,yok öyle değildi, “Elin Bakanı icraat yapar,bizim çifte bakan ağzı açık bakar..”

Önceki ve Sonraki Yazılar