Ordu"da Amatör sporcu olmanın dayanılmaz hafifliği..

Ordu"da Amatör sporcu olmanın dayanılmaz hafifliği..

Ordu'nun Fatsa ilçesinde geçen hafta oynanan 1. Amatör Küme maçında kolu çıkan bir futbolcu için uzun süre ambulans beklenmiş; ancak Fatsa şehir stadında doktor ve ambulans olmaması yanında acıdan dakikalarca sızlanan futbolcu sonunda çevrede bulunan bir özel otomobil ile hastaneye götürülmesi tepkilere neden olmuş.. 

Tesadüf eseri, Fatsa Belediyespor Kulüp Yöneticisi olan Fatsa Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Ali Rıza Ergün, futbolcunun kolunu kontrol ederek hastaneye götürülmesi gerektiğini söylemiş. Ambulans uzun süre beklenmesinin ardından gelmeyince futbolcu saha kenarından yürüyerek doktorun özel otomobili ile Fatsa Devlet Hastanesi'ne götürülmüş.. 

Fatsa Belediyespor Başkan Yardımcısı Hasan Gezer, resmi bir maçta ambulans olmamasına çok üzüldüklerini belirterek, "Konuyu ilgili makamlardan araştıracağız. Burada futbolcu kafa travması geçirse veya kalp krizi geçirse ne olacaktı? Futbolcumuzun kolu çıktı. Terli terli ambulans gelmesini bekledi. Böyle iş olmaz" demiş.

Yöneticiler bu üzücü olayın belki peşine düşer ama, bürokrasi ve siyasiler hemencecik üzerini kapatırlar,çünkü çıkan kendi kolları değil ki.. 

Spor Tesisi mi, Rant Kapısı mı ?

Amatör spora ve sporcuya verilen değer işte bu kadar basit, çünkü orada oy getirecek bir rant kapısı yok.

İşin başı, tesisi yapmak değil, tesisleri spor yapan gençlere iyi koşullarda açmak önemli..

Kömür dağıtılan bir köylüye gösterilen hassasiyet ve şefkat, maalesef, amatör bir sporcuya gösterilmiyor..

Yıllardır hepiniz görürsünüz futbol maçından çıkan amatör futbolcuların terli terli Selimiye hamamına koştuklarını... Çünkü devletin tesisinde duşlar, amatör sporculara kapalıdır, ama İl Müdürünün arabası stadın sıcak suyu ile yıkanır, ne de olsa müdürün arabası, devletin arabasıdır ve mevzuata uygundur.. 

Sonuçta, Orduspor"a futbolcu yetiştirmesini beklediğimiz bu mahalli amatör futbol müsabakalarına ve sporculara üvey evlat muamelesi yıllardır yapılıyor.. 
Amatör sporculara, Gençlik ve spor il ve ilçe müdürlüklerinin tesislerinde, sıcak suyu ile duşundan tutunda ,soyunma odalarındaki dolabına kadar tesislerin istifade edilmesinde ve her konuda ikinci sınıf muamelesi yapılıyor..

Amatör Futbol federasyonu Başkanı Osman Çakmak ve ekibi de bu duyarsız yöneticileri eli cebinde seyrediyor.. 

Fatsa Şehir Stadyumu'nda Fatsa Belediyespor ile Orduspor arasında oynanan 1. Amatör Küme maçının ikinci yarısının başlarında Fatsa Belediyesporlu Harun, yere dengesiz düşüp kolundan sakatlanınca sağlık memuru tarafından cep telefonu ile stadyuma ambulans çağrılmış.

Ama nafile ne gelen var ne giden...

Bu çağda, Fatsa gibi bir büyük ilçede oynanan iddialı bir spor müsabakasında ambülans ve doktor bulunmaması ve ayrıca bu ayıba utanmadan sıkılmadan yönetmenliklerin, prosedürün altına sığınılarak mazeret bulunması çok ayıp.

O  futbolcunun veya seyircinin biri kalp krizi, beyin kanaması da geçirebilirdi, o zaman oracıkta ölse idi, kim hesap verecekti. 

İsmail Çağlayan ve "yatırım hamleleri"?

Sayın Gençlik ve Spor İl müdürü İsmail Çağlayan bu insani ufak işlerle uğraşamayacak kadar meşguller bu ara, ne de olsa kendisini İl Müdürü yapan iktidar vekili yakınlarının yakında yapılacak olan mahalli seçimlerde yüksek oy alması ve seçimi AKP"nin Ordu"da zaferiyle sonuçlanması için gecesini gündüzüne katıp, diğer İl müdürleri gibi can havliyle siyasi ve parlak icraatlar sunmaktadır. 

Bu zihniyetler” Ordu stadının üzeri kapatılması, ilçelere kapalı salonlar, yüzme havuzları gibi bir sürü tesisler yapacaklarını” vaat ede dururken, Kapalı spor salonu önünde işlettikleri otopark gibi ellerinin altındaki çok sayıda "döner sermaye gelirleri ile kendi özel makam arabalarını ve odalarını yeniletiyorlar, örtülü işlerinde kullanıyorlar" söylemlerine ne diyecekler acaba... 

Tabii ki Amatör sporculara tepeden bakan bu güruh, mevcut spor tesislerini spor yapma alanı değil, konser, yağlı güreş, bayram ve gösteri yapma, kongrelere, sünnet düğünlerine tahsisi ederek, spor dışında, "ne olursa olsun, yeter ki Gençlik ve spor il müdürlüğünün döner sermayesine gelir getirsin", diye tüccarlığa soyundular.. 

Gençlik ve Spor İl müdürü ve eski pehlivan İsmail Çağlayan gibi tüccar spor yöneticilerimizin yetiştirdiği, Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Paşa Suiçmez" de, doğal olarak statlara ambulansların ev sahibi takımın isteği doğrultusunda ücretli geldiğini itiraf ederler. 

Tıpkı Kemal Yazıcıoğlu kapalı spor salonun kapısının bugünlerde konser ve toplantıların haricinde hiçbir amatör sporcunun açmadığı gibi, yeni yaptığınız o spor tesislerini, altından gümüşten de kaplasanız, içinde amatör sporcusu ve spor faaliyetleri olmadıkça o tesisleriniz, meyvesiz ve yapraksız kuru bir ağaç gibi dururlar, çürür giderler..

Yarın o gençleri okey masalarından ve atari salonlarından tek tek toplasanız da artık çok geç olur.. 

Aklınızı başınıza devşirin,varlığınızı borçlu olduğunuz ve nemalandığınız o garibim amatör sporculara üvey evlat muamelesi yapmayıp, başınızın üstünde taşıyın..

Önceki ve Sonraki Yazılar