Seçim Kazanı:Yüzde 22 zam işe yaramış

Seçim Kazanı:Yüzde 22 zam işe yaramış

Ayışığı Düğün Salonu bu gün yüzlerce insanı konuk etti. Çoluk çocuk, genç yaşlı, işçisi çiftçisi, sendikalısı sendikasızı salonda toplanmıştı...


BELEDİYE İŞÇİSİNİN BİR KISMINDAN BAŞKAN TORUNA BİR KISIM DESTEK...
Ayışığı Düğün Salonu bu gün yüzlerce insanı konuk etti.
Çoluk çocuk, genç yaşlı, işçisi çiftçisi, sendikalısı sendikasızı salonda toplanmıştı.


Toplantının amacı, daha başından deklere edilmişti; Seyit Torun'a evet toplantısı.


Toplantıya açılış konuşmasıyla birlikte Belediye İş Sendikası başkanı Selim Yöndem"in imzası atılırken, o imzanın altını da, Seyit Torun"un geçtiğimiz haftalarda yapılan toplu sözleşmede, ortalama yüzde 22"e yakın verdiği zam, dolduruyordu...


TÜİK"e göre enflasyon oranı yüzde 10.2 ve 10,5 ler de gezerken Belediye İş Yönetiminin, Belediye başkanı Seyit Torun"dan enflasyonun iki misli zam alması, bu imzanın altının dolması demek oluyordu. ( Bu arada bazı arkadaşlarımızda Fikret Türkyılmaz"ın iktidara geldikten sonra belediye işçilerinin asgari ücret düzeyindeki maaşlarına iki misli zam yapınca yaşam kalitesinin arttığını söylüyorlardı.)

NİHAT BAŞKAN"DAN HAMASET NUTUK'U
Yöndem'in peşinden Kürsüye çıkan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul"da, yaptığı ajitatif konuşmada Ordu Belediyesi"nin kazanılması halinde AKP"ye tüm Türkiye"de ders verilmiş olacağını ve geriletilmiş olacağını ima ediyordu.
Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti"nin Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığını ve dahi bil cümle bürokrasisini AKP “takviyelerken” fazla varlık göstermeyen ya da gösteremeyen sendikacılarımız iş Ordu Belediyesi seçimine gelince, bunun bir “ rejim sorunu olduğunu” vurgulamaya çalışıyorlardı.

AKP"nin geriletilmesi gerek, evet haklısınız doğrudur.


Ama kiminle AKP geriletilecek?

Anavatan Partisi"nin dağılmasıyla birlikte bir kısmı AKP"ye bir kısmı CHP"ye bir kısmı MHP"ye bir kısmı da DSP"ye dağılan ya da dağıtılan bu kadroların zaten “ sağ cenaha aşina olan yüzler” olduğunu biliyoruz.


Ordu"da neredeyse "demokrasi kahramanı" olarak sosyal demokratlara adapte edilmeye çalışılan Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Genel Başkanı"nın bile birlik çağrısı adına yaptığı “evine dön” çağrısını dikkate bile almamıştı.


Deniz Baykal"ın, neredeyse geçen seçimdeki tavrının tam tersi olan ve de neredeyse “tükürdüğünü yalamakla eş değer olan” Seyit Bey"in, Cumhuriyet Halk Partisi"nden aday olması teklifinin SOLUN SOSYAL DEMOKRATLARIN BÖLÜNMEMESİ İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM OLDUĞUNU kavrıyoruz.


DSP "Yİ DE CHP"Yİ DE, SOLU DA BÖLEN SEYİT TORUN"DUR…
Belediye Başkanı Seyit Torun, şu ana kadar 600 milyarlık harcama yetkisi aldığı Demokratik Sol Partiye “hayırlı evlatlık” yapmamıştır.


Demokratik Sol parti"nin hem kadrolarını hem de parasını harcayan Seyit Torun, Demokratik Sol Parti adına girdiği bu yarışta bir tane bile DSP bayrağı ya da amblemi altında görünmemeye çalışarak “ ekmek yediği tekneye bıçak sokan” adam konumunu tescilliyor.


Kısacası bugün Ayışığı Düğün Salonu"nda hamasi nutuk çekerken dinlediğimiz Seyit Torun, meğerse bir demokrasi kahramanı, bir özveri abidesi olduğu bir kez daha anlaşildı

 olduğunu unuttuğumuz aklımıza geldi.


Özetle Ali Desidero Ne Demişti “Sen Neymişşin Be Abi”…
Biz de Sen Neymişsin Seyit Torun diyenlere katılıyoruz