Seçim Kazanı:Şanssız Başkan Bahar Çebi…

Seçim Kazanı:Şanssız Başkan Bahar Çebi…

Ak Parti'nin maraton koşusu haline dönüşen seçim sürecinde en uzun soluklu aday Bahar Çebi oldu. Bahar Hanım, parti içinde “parti içindekilere rağmen” önemli bir zafer kazanarak yarışı önde bitirdi...

Şanssız Başkan Bahar Çebi…
Ak Parti'nin maraton koşusu haline dönüşen seçim sürecinde en uzun soluklu aday Bahar Çebi oldu.
Bahar Hanım, parti içinde “parti içindekilere rağmen” önemli bir zafer kazanarak yarışı önde bitirdi.
Bahar Hanım, zaferi kazanmasına rağmen kutlamasını bir türlü yapamıyor iddiaları da sıkça söylenen sözlerden birisi…
Kitlelere hakim olmaya çalışan ve kısmen de başaran Bahar Çebi, ne yazık ki Ak Parti içinde “parça deriye” benzetiliyor.
"Yanmış deri üzerine ekleme ne kadar yaparsanız yapın" sonucu sıkıntılı olur diyen "plastik cerrahlar" uzun bir süre “transplantasyonun” süreceğini söylüyorlar.

  Tabi bu eklemenin bu arada başarı sağlanıp sağlanamadığını da ay sonunda göreceğiz.
   Ak Parti"nin çekirdek kadrosuna nüfuz edemeyen Bahar Çebi'ye karşı  “Saadetli kadrolarda harakete geçmiş durumda”.
  Sonucu hep birlikte yaşayacağız…


Kenan Çebi ve somut durum
Sokağın nabzını tutmaya çalışan insanların sık sık yaptığı sondajların sonucunda ortaya çıkan bir durumuda sizinle paylaşalım. 
   Bu da, özetle şöyle söylenilebilir.
Ordu'da ki bütün partilerdeki küsen arkadaşlarımızın ve hemşerilerimizin Seyit Torun'u “ sıçrama tahtası” olarak görüp parti içi ve gruplar içi hesaplaşmaya yöneldikleri görülüyor.
Liste küskünleri ve lider küskünlerinin parti içi “ demokrasi" sonucu çok fazla söz söylememesi, dedikodu kazanına attıkları şu sözler dikkat çekiyor.

 “ bizim parti yaramaz yaaa... Lider bizim partiyi mahvetti ya...  Biz bu partiyi kurarken, yaşatırken canımız çıkmıştı ne mücadeleler verdik yaaa… “ diyenler partinin liderine ve ekibine ders vermek için en zararsız ve ileride hesaplaşılması kolay olan, Seyit Torun'un üzerinden isyan bayraklarını çekiyorlar.

 “Renksiz ve kokusuz siyaset yapan” Seyit Torun'nun karı şimdilik bu davranış biçimi.
 

 Daha seçime çoook uzun olan, kısa bir dönem var.

  Daha çoook hesaplaşmalara da sahne olabilir bu zaman süreci.


MHP sessiz ve “siyasetsiz” gidiyor…
Ordu belediye Başkanlığı seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi, sakin bir performans çiziyor sanırlırken, Ali Aydın'ın hızlı ve derinden hareketi, her gün her gün binlerce kişinin elini sıkması partiye olan sempatiyi yavaş yavaş geliştirmeye başlamıştı.


Bununla birlikte Milliyetçi Hareket Partisinin Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın'ının, Seyit Torun'un “MHP den ayrılan eski MHP'lilere” sahip çıkmasını eleştiren sözleri nedeniyle silkinmeye başladığının da bir göstergesi olmuştu. 

Lakin her ne hikmetse Seyit Torun'un, Rıdvan Yalçın'a karşı yayınladığı cevabi bültenden sonra MHP cephesi sus ve pus oldu.

Bir kısım vatandaşımıza göre bu sus pusluk MHP adaylarının da içinde bulunduğu bir grup partilinin, meslekleri gereği, Seyit Torun'a itiraz edemeyecek “pozisyonda olduğu” söylentilerine de yol açtı. 
Önümüzdeki günler bu söylentilerin gerçeklik derecesini test etmemize yarayacak. 

Bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.