TKP Ordu Belediye Başkan Adayından açıklama

TKP Ordu Belediye Başkan Adayından açıklama

TKP ( Türkiye Komünist Partisi) Ordu Belediye Başkan Adayı H.Hakan GAZİOĞLU yaptığı basın açıklaması ile Ordu Merkezde Belediye Başkanlığı seçimlerine katılacaklarını açıkladı...

TKP Türkiye Kömünist Partisi  Ordu Belediye Başkan adayı H.Hakan GAZİOĞLU " Amerikancılığı, Karanlığı ve Piyasacılığı durdurmak için seçimlerdeyiz.  29 mart seçimlerini en fazla TKP ciddiye alıyor.

Her ne kadar “yerel seçimler  farklı olur” demagojisiyle; seçimle ülke ve halk arasında ki bağ koparılmaya  çalışılsa da Türkiye ve Ordu halkı aslında kendi geleceğini oylayacak. 

  TKP, ülkemizin iyice piyasalaştırıldığı, toplumsal yaşantının tarikatlara teslim edildiği ve her türden işbirlikçiliğin “ülke çıkarı” olarak dayatıldığı tabloda yurttaşlarımızın seçimlere bu saldırıları durdurma duyarlılığıyla yaklaşmaya çağırıyor.

     Ortalığın AB taklidi projelere sahip adaylardan geçilmediği yerde, biz seçimlerde AKP"yi durdurabilecek tek  güç olan emekçi, yurtsever ve ilerici damarların güçlenmesi ve 29 mart sonrasına emekçi yurtseverliğinin  ülkenin gidişatına müdahale edebilmesinin olanaklı hale gelmesi için oy istiyoruz.

     Bütün siyasi partilerin birer AKP haline geldiği durumda, yerel seçimler bir hizmet yarışıyla sınırlandırılamaz.29 mart seçimleri bir yerel seçim olmanın ötesin de  ülke halkının iktidara ve onun temsil ettiği kriz fırsatçısı patron sınıfına emek cephesinden sert bir cevap olmalıdır.

TKP Ordu"da ve her yerde emekçi halkın seçimlerde ki sesi olacak, yurtseverliğin, ilericiliğin ve kamuculuğun bayrağını yükseltecektir.

     Türkiye Komünist Partisi cumhuriyetin tasfiye edilip yerine amerikancı bir hilafet devleti kurmaya karar vermiş başta AKP"yi ve onunla anlaşmış tüm düzen partilerine karşı cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaya çağırıyor.

29 mart seçimleri Türkiye Cumhuriyeti"nin geleceğini belirleyecektir.

Ya amerikancı Osmanlıya dönüş ya da sosyalist cumhuriyet.

Halkın Cumhuriyeti için oylar TKP"ye" dedi. 
 

ORDU TKP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN HAKAN GAZİOĞLU İLE YEREL SEÇİMLER HAKKINDA SOHBET ETTİK: 

Öncelikle tebrik ediyoruz.En genç belediye başkan adayı sizsiniz genç olmanız sizce dezavantaj değil midir?

      Merhaba, aslında bu bizim ülkemizin gençliğine verdiğimiz önemle ilgili bir şey.TKP Türkiye"nin her yerinde en genç adayları çıkaran tek partidir.Hatta buna kadın adayları da ekleyebiliriz, gençlerin ve kadınların en fazla temsil edildiği partiyiz aynı zamanda.Hatta İGM üyesi adaylarımızdan 10 tanesi kadın arkadaşlarımızdanve % 90"ı genç.

      Dezavantaj olması konusuna gelirsek asla böyle düşünmüyorum. Ülkemiz müthiş ölçüde genç bir ülke. Böyle bir ülkeyi ele geçirmenin yolu ancak gençliğini teslim almakla mümkündür ve AKP süreciyle aslında tamda  bunu yapmaya çalışıyorlar.

Eğer bir şeyler  değişecekse bu ülkede, değişimin öznesi emekçi ve yurtsever gençliğimizin iradesi olacaktır.

Eğer sorunuzun çıkışı belediye başkanlığı yapmak konusunda ki yeterliliğimi sorgulamaksa şunu ekleyeyim, biz asla halka sorulmayan, emekçilerin onayını almayan, gençliği dinlemeyen ve bildiğini okuyan bir yönetme tarzına taraf olmadık.

Bütün yönetim şekilleri her düzeyde yönetimin ana unsuru halkla beraber yapılmalıdır.

Ancak halkın katılımıyla gerçekten ideal bir yönetim oluşturabilirsiniz.

Bu anlamda hiç sorun yok benim açımdan, bize kalan halkın yerel yönetimlerine katılımını sağlamak olacak.

Halkın yönettiği bir yerde sanırım ne yaşınızın nede şahsınızın bir önemi kalır. 

PEKİ ORDU YEREL SEÇİMİ DESEK NASIL BİR POLİTİKA İZLEDİĞİNİZİ SÖYLERSİNİZ?

Sanırım vaatleriniz ne diye soruyorsunuz! Vaat vermiyoruz!

 Tam da yukarıda bahsettiğim anlamda şahıs ve birey olmanın dışında Türkiye gerçeklerinden hareket ediyor  ve ülkemizin temel sorunlarına karşı bir irade ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Türkiye bugün emperyalizmin istemleri doğrultusunda İslamcılaştırılıyorsa,cumhuriyet tasfiye ediliyor, sosyal devlet bitiriliyorsa, krizle işçiler sermayenin kar hırsı adına sokaklara atılıyorsa  kimsenin kalkıp ta Ordu için pembe tablo çizmeye hakkı yoktur.

En azından bizim yok.

Çünkü “ben gelince her şeyim çözeceğim” demek en büyük yalandır ve yıllardır böyle yapıldı ve daha kötüsünden başka bir şey  görmedik.

TKP her seçimde olduğu gibi bu seçimde de emekçilerin, yurtseverlerin,bağımsızlıktan yana olanların ve pek tabi ki gençliğin sesi olacaktır.

 Ben şu “hizmet için varım” lafını anlamıyorum.

Kim adına neye hizmet edeceksiniz.

Memleketi soyan partilerin adayları kalkıp “her şey Ordu için diyor”.  Fakat gözden kaçırdıkları bir şey var, oda,  partilerinin merkezi programlarını Ordu"ya taşıyacak olmaları.

Yani nedir bunlar;

özelleştirmecilik, taşeronlaşma, emperyalizme her türlü yerel olanakların sunulması,tarikat sermayelerinin yerelliklerde bir ekonomik güç haline getirilmesi.

Bunun dışında da iki tane kaldırım yapıp belediyecilik yaptıklarını yutturmaya kalkacaklar.

Bunları “yerel seçimler farklı olur, kişi önemlidir” demagojisiyle perdeliyorlar.

Biz tam tersini söylüyoruz, gericiliğe, amerikancılığa ve piyasacılığa karşı  oy istiyoruz.

Politikamız bu.

Türkiye cumhuriyeti felaketin eşiğine getirilmiştir ve bu felaketi ancak bu ülkenin emekçi ve genç insanları durdurabilir, diğer türlü ben şu projeyi yapacağım demek olsa olsa ülkenin direncinin kırılması olur.

Zaman projecilik değil memlekete sahip çıkma zamanıdır ve bu zamanı doğru kullanmasanız proje üreteceğiniz ülkeniz kalmayacak.

Kaldı ki projem var diyen adayların projelerine bakıyorum hepsi ABD"den onaylı ya da AB taklidi projeler.

Yani ülkeye uygun mu değil mi buna bakılmıyor varsa yoksa para getirsin, kazan kazan projeleri.

Buradan emekçi halk adına hiçbir şey çıkmaz.

Türkiye Komünist Partisi bu oyunu bozmak için seçimler de ve oy istiyor. 
ÇOK SORULMUŞTUR AMA, AKP KARŞITI OYLARI BÖLDÜĞÜNÜZÜ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ? 

 Aylardır üzerimizde böyle bir baskı kurulmaya çalışıldı. Ama oyuna gelmedik.

Aslında yıllardır bölünen bizim oylarımız oldu.

Kim böldü peki : CHP, DSP ya da Seyit Torun gibi sağcılar böldü.

Ben her seçim dönemi “aslında oyumu size vermek istiyordum ama AKP gelmesin diye CHP"ye verdim” diyenleri çok sık duyuyorum.

Yaratılan kutuplaşmalarla her dönem bir kötünün iyisini bulup Solun oylarını böldüler bu ülkede.

Şimdi utanmadan oyları bölmeyin diyorlar.

Kim kimin oyunu bölüyor !

iz kalkacaksınız taşeronlaşmacılık yapacaksınız, tarikatçılarla kol kola gireceksiniz, çarşaf açılımları yapacaksınız, kadrolarınızı MHP"li, AKP"li artıklarla dolduracaksınız, AB"ci ABD"ci olacaksınız.

AKP"nin çıkardığı emek gaspı yasalarına gıkınızı çıkarmayacaksınız sonra da ben “solcuyum” diyeceksiniz.

Bu sağcılığın ta kendisidir.

TKP emekçi halkın oylarının bölünmemesi için oy istiyor.

Bizce sağcı AKP ile sağcı Seyit Torun arasında hiçbir fark yoktur.

Yukarıda bahsettiğim başlıklardan hangisini yapmadı Seyit Torun, Ordu Belediyesini AB rüzgarlarına açan, AB fonlarıyla iş yaptığını sanan, belediye işlerini taşeronlara veren, Ordu"da tarikatların serpilmesine olanak tanıyan Seyit Torun değil mi?

Yoksa biz başka bir Seyit Torun"dan mı bahsediyoruz.

Melet Vadisinde kum çakıl çıkartılmasında "Hırsızlıkla suçlanmış ve Valilikten ceza yemiş" adam, daha düne kadar başkan yardımcılığını yapıyordu Seyit  Torun"un.

     MHP, ANAP, CHP ve bugün DSP"li olmuş Seyit Torun"un bırakın icraatlarında, dilinde bile solculuk görmedik.

Kalkmış kendini solcu belediye başkanıyım diye yutturuyor.

TKP"nin buna izin vermesi düşünülemez bile.  

 PEKİ, AKP"NİN KAZANMASI 

SİZCE ENDİŞE VERİCİ DEĞİL Mİ ? 

           Bakın AKP çok tehlikeli bir parti.Ülkeyi gerçekten emperyalizmin çıkarları doğrultusunda çözülüşe götürüyor ve cumhuriyet bitmek üzere ve pek te bir şey kalmadı açıkçası ama,  bu partiyle Seyit Torun ya da CHP başa çıkamaz.

Zaten çıkamadıkları da ortada.

Bakın CHP"ye AKP"den daha gerici hale gelmedi mi hatta  Tayip Erdoğan bile kalkıp CHP"yi dini siyasete alet etmekle suçladı.

Bakın Seyit Torun belediyeciliğine Ordu"da kim tarikatların ya da gericilerin güçlenmediğini söyleyebilir!

Tarikat vakıfları Ordu"da öğrencilere burs vererek onları çekim merkezlerine alırken Seyit Torun belediyesi neden üniversite öğrencilere burs vermez ya da onların ulaşım sorunlarıyla ilgilenmez.

 70 trilyonluk gelire sahip Ordu belediyesi için bunları yapmak çok mu zor.

Şimdi soruyorum ben ; AKP zihniyeti Ordu"da bu kadar kolay yollarla vücut buluyorsa AKP gelmesin diye AKP yedeğine soyunmuş adaylara neden oy verelim.

Endişe verici olan solun bu tabloda olmamasıdır.

Daha öncede söyledik AKP bütün koltukları kapsa bile buradan SOL bir güç olarak çıkacaksa ve çıkıyorsa AKP"nin işi çok zor ve bu ülkemizin biricik kurtuluş yolu olacak, ama biz Solu boş verirsek ve bu sağcıların oyununa gelirsek açıkçası bizim işimiz çok zor.

     Bu anlamda hiçte endişe duymuyoruz biliyoruz ki bu seçimlerde Sosyalizm için, bağımsızlık ve laisizm için, emekçi halk için oy isteyen bir parti var.

Bence bu partiye elden geldiğince güç verilmelidir.

Tüm AKP karşıtlarına,bağımsızlıktan,laisizmden yana olanlara,ülkenin geleceğinden ve kendi geleceğinden endişe duyanlar için  TKP seçimlere giriyor.

Bu ülkenin aydınlık geleceği için oy istiyoruz.

Kimse korkularına yenik düşmesin,vicdanlarını dinlersinler.

Şimdi soruyorum çarşafçı CHP ya da sağcı Seyit Torun'mu yoksa halkın TKP"si mi?

Bence Türkiye yerel seçimlerini bu tercih belirleyecek.

TKP"ye atılacak her oy AKP"nin kafasına atılmış bir taştır ve şimdi ampulü patlatmanın zamanıdır.

Evet ampulü patlatmak için oylar TKP"ye oylar Sosyalizme diyoruz…Teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum