Ali Aydın'la seçimlere dair

Ali Aydın'la seçimlere dair

MHP Ordu Belediye Başkan Adayı Ali Aydın seçim öncesinde verdiği röportajda adaylığa nasıl karar verdiğini...

MHP Ordu Belediye Başkan Adayı Ali Aydın  seçim öncesinde verdiği röportajda adaylığa nasıl karar verdiğini ve Başkan seçilmesi durumunda nasıl bir belediye başkanı olacağı sorularına yanıt verdi.

Uzun ve başarılı bir spor hayatınız oldu. Neden böyle bir kariyere son vererek siyasete atıldınız? Ve neden yerel siyaseti seçtiniz?

Ali Aydın:Bütün spor hayatım boyunca hangi görevi alırsam alayım , hangi mevkide bulunursam bulunayım daima yaptığım işin en iyisini yapmaya çalıştım.Uzun yıllar spor camiasında ülkeme hizmet ettim.Kişisel anlamda büyük katkılar yaptığımı ve artık bu sahada misyonumu tamamladığımı düşünüyorum.Bundan sonraki hayatımda tüm enerjimi , Ordu"ya Orduluya hizmet etmek için harcayacağım.Yerel siyaset tercihimi de , tam da bu noktada yaptım.Ordu"da doğmuş ve yetişmiş , tüm hayatı boyunca yaşadığı her yerde Ordulu Ali Aydın olarak anılmış biri olarak , Ordu"da yapmak istediklerimi yapabilmek , Ordu için kurduğum hayalleri gerçekleştirebilmek için yerel siyasete atıldım.

 Neden MHP"yi seçtiniz?

Ali Aydın: Yerel siyasete atılma kararımı verdiğim günlerde  parti yöneticileriyle , adaylığım konusunda bir görüşme yaptık.Bu görüşme esnası ve sonrasında , bu güne kadar hep sempati ile baktığım MHP"yi daha yakından tanıma şansı buldum.Özellikle milletvekilimiz Rıdvan Yalçın bey , İl ve Merkez İlçe başkanlarımız , parti yöneticilerimiz ve camiamızın tüm kesimleri ile bu süreçte , müthiş bir pozitif elektrik yakaladık.Camianın içine girdikçe , daha yakından tanıdıkça adeta büyülendim.İnsanların bir biri ile olan ilişkileri , ilişkilerdeki kalite ve seviye , münasebetlerdeki samimiyet ve şahsıma gösterilen teveccüh bu kararı almamın nedenleri oldu.

Şunu açıkça ifade etmeliyim ki kararımı verirken bu partiye , sadece aday olmaya değil MHP"li olmaya geldim.40 yılı bulan ve şerefli bir maziye sahip bu siyasi hareketin bir ferdi olmak , ve her kilometre taşında onur ve haysiyet olan bu partinin seçim sonucu ne olursa olsun Ordu belediye başkan adayı olmak , tüm hayatım boyunca taşıyacağım bir şeref vesilesi olacaktır.

 Eski bir hakemden belediye başkanı olmaz diyenler var.Bu görüşe sahip olanlara ne söylemek istersiniz?

Ali Aydın: Şunu unutmamak gerekir ki belediyecilik , bir kadro  ve ekip işidir.Hiç bir belediye başkanı , belediye bünyesinde oluşturulmuş birimlerin konularına ve hizmet alanlarına tek başına vakıf değildir.Belediye başkanı oluşturulmuş olan yapıyı ve sistemi organize eden , yönlendiren şekil ve biçim veren konumundadır.

Ekibiniz ve çalışma arkadaşlarınız , ortaya hizmet adına koyduğunuz şemasal yapı , yeterli ve vasıflı değilse sizin belediye başkanı olarak hangi özelliklere sahip olduğunuzun bir önemi yoktur.Hiç bir Ordulu seçmen bu manada bir çekince yaşamasın.Zaten seçim çalışmalarımızda münasebetlerde bulunduğumuz , fikir telakkisi yaptığımız hemşerilerim bizi daha yakın tanıdıktan sonra , önceleri böyle bir fikre sahip olduklarını sonrasında ise bu işe en iyi bizim yapacağımızı düşündüklerini ifade ediyorlar.

 Bize çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl bir kampanya yürüteceksiniz?

Ali Aydın: Şu anda sahada hemşerilerimizle kucaklaşıyoruz.Bizden beklentilerini , sorunlarını , nasıl bir Ordu görmek istedikleri konusunda karşılıklı istişareler yapıyoruz.Bütün bunları kaydederek bir hafıza oluşturuyoruz.Yetkili organlarımız ve ekiplerimiz hummalı bir şekilde , yakında kamuoyuna açıklayacağımız projelerimize son şekillerini veriyorlar.Ordu"da elini sıkmadığımız , ziyaret etmediğimiz tek bir kişi ve yer kalmayacak.

Nasıl bir Ordu düşlüyorsunuz?

Ali Aydın: Kültür"de , Sanat"ta , Turizm"de ve Spor"da Karadeniz"in Başkenti olmuş , kendine özgü bir şehir estetiği kazanmış , çocukları ve gençleri geleceğe umutla bakan , En büyük markası olan Orduspor"un süper ligde mücadele ettiği , daha yaşanılası bir Ordu düşlüyorum.Tüm bunları gerçekleştirebilecek inanca , yüreğe , ve yeteneğe sahibiz.Allahın izniyle Orduluların teveccühü ile tüm bunları yapacağız.

Seçilirseniz ilk yapacağınız iş ne olacak?

Ali Aydın: Seçildiğim gün ilk yapacağım iş , makam odamın kapısını söktürmek olacak.Ordu belediyesine şeffaf belediyecilik anlayışını getireceğiz.Hiç bir şey kapalı kapılar ardında konuşulmayacak.Katılımcı bir belediyecilik anlayışına sahip olacağız.

 Mevcut belediye yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ali Aydın: Bunu değerlendirme hakkının , Ordulular ve Ordu"da yaşayanlarda olduğunu düşünüyorum.Bu değerlendirmeyi onlar yapacaklar ve bunu sandıkta gösterecekler.Her aday belediye"yi daha iyi yönetme iddiası ile ortaya çıkar.Ordulular ve Ordu"da yaşayanlar , 5 yıl içinde Ordu"da yapılanlardan memnun olup olmadıklarını , hayallerindeki Ordu"nun mevcut Ordu olup olmadığını sandıkta gösterecekler.

Gençlere yönelik açılımlar ve projeleriniz olacak mı?

Ali Aydın: Yukarıda da belirttiğim gibi yetkili organlarımız ve kadrolarımız , projelerimize son şekillerini vermek için hummalı bir çalışma yürütüyorlar.Yakında bu projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.Bu projelerimiz içinde Gençlerimize yönelik önemli açılımlar olacak.Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençliğimize ; geniş sosyal imkanlar , istihdam sahaları mutlu ve umutlu yarınlar bırakmak için yoğun çaba harcayacağız.

 Orduspor"un mevcut durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ali Aydın: Ordu"nun en büyük markası Orduspor"dur.Orduspor ve Ordu , mazisiyle futbol kültürü ile şehrin futbola olan yakın ilgisi ile farklı bir ildir.Fakat Orduspor bu gün , hak ettiği yerde değildir.Seçildiğimiz günden itibaren Orduspor için , önemli mesailer harcayacağız.Orduspor"un hak ettiği yer olan süper ligde olması için , elimizden gelen her şeyi yapacağız.Bu konuların hepsine vakıfız.Orduspor"a hizmet  , Ordu"ya Ordulu"ya hizmettir.

Son olarak seçmenlerinize iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Ali Aydın: Partili partisiz herkesi , kucaklayacağız.“Kimsesizlerin Kimsesi” olacağız. Makyaj belediyeciliği değil , kentsel dokuyu , çevreyi , şehir estetiğini , mimariyi öne çıkaran ; altyapıya önem veren , imkan ve kaynakları , ihtiyaç ve beklentilere yönelten bir belediyecilik anlayışını yerleştireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışını , hakim kılacağız.Ordulular , Ordu"da yaşayanlar bize inansınlar güvensinler.Allahın izniyle onları mahçup etmeyeceğiz.Bu vesile ile tüm hemşerilerimi saygı , sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Kaynak:Ordu Vizyon Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum