Aydın;Ordu'ya yatırım çekemiyoruz

Aydın;Ordu'ya yatırım çekemiyoruz

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, Ordu'ya yatırımcı çekmeye zorlandıklarını söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, önceki akşam Kanal 52 Haber'e yaptığı açıklamada, Ordu'ya yatırımcı çekmeye zorlandıklarını söyledi. Aydın, Ordu'nun olmazsa olmazları durumuna gelen havaalanı ve liman sorunlarının, İç Anadolu bağlantı yollarıyla birlikte artık hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, "Neredeyse bölgeye artık yatırımcı gelmiyor. Yatırımcı çekmekte güçlük çekiyoruz. Bunun temel nedenleri de, zaman zaman basında değişik kurumlarda tartışılmaktadır. Havaalanı, liman diye. Bunlar bir şehrin en önemli başlangıç noktalarıdır. Bunlar olmasada yaşarsınız ama çağdaş olamazsınız. Çağdaş bir kent olmazsınız. Çağdaş olmanın yolu yatırımlardan geçer. Olmazsa, çağdaş bir dünyaya yakın değil, uzak olursunuz. Gelişmelerden haberdar olamazsınız. Şehrin sağlıklı bir potansiyel yakalaması için, havaalanı ve liman olması lazım. Dereyolu'nun yapılıp açılması lazım. Sivas ve Kayseri'nin Karadeniz'e bağlanması çok önemli. Sivas'ın limanla Ordu'ya gelmesi çok önemli. Havaalanının artık yorumlamanın bir anlamı yok. Trabzon havaalanının kapasitesi yetmiyor. Bunlar artık tartışılmamalıdır. Bunlar olmazsa olmazlardır. Zaman içerisinde eksiklikler giderilirse, ilimize yatırımcılar gelecektir" dedi.

"İŞTE FIRSAT"

Ordu'nun en aktif sivil toplum örgütlerinin başına gelen Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nın yıllardır dilinden düşürmediği ekonomik sorunları bir kez daha gündeme getiren TSO Başkanı Ömer Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Ordu programı öncesinde gündeme getirdiği bu açıklamasıyla da en iyi fırsatı yakalamış oldu. Ordu'da TSO başta olmak üzere diğer tüm sivil toplum kuruluşlarını, şehrin en kronikleşmiş sorunu haline gelen Havaalanı-Liman ve Dereyoklu Projeleri'yle ilgili olarak göreve çağırıyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.