Teşekkürler Ordu Devlet Hastanesi Başardı!

Teşekkürler Ordu Devlet Hastanesi Başardı!

Hep Söyleriz ama ciddiye almak biraz hayal gelirdi... Haberdeki genci ailenizden biri olarak düsünün bir an... Ve haberi öyle okuyun...Ordu'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama şansı yüzde 1 olan hasta, 13 kişilik ameliyat ekibinin olağanüstü çabası sonu

Hep Söyleriz ama ciddiye almak biraz hayal gelirdi...

 Haberdeki genci ailenizden biri olarak düsünün bir an... Ve haberi öyle okuyun...

 Ordu Devlet Hastanesinin yönetim kadrosuna ve İsmet Dindar hoca ve ekibine OrduKent  Medya olarak eleştiri hakkımız saklı kalmak kaydı ile teşekkür ediyoruz...

 Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz ile diğer ilgililerden Ordu Devlet Hastanesinin bu girişiminin yanı sıra eksik olduğunu gördüğümüz  Dr ve yardımcı elaman açığınında bir an önce giderilmesi için çabalamalarını bekliyoruz...

Ordu'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama şansı yüzde 1 olan hasta, 13 kişilik ameliyat ekibinin olağanüstü çabası sonucu yaşama döndü.

Perşembe ilçesi Medreseönü beldesi Okçulu köyündeki evlerinde uyuyan Çağlayan Deniz (30), gece saat 02.00 sıralarında göğsünde bir ağrı olduğunu belirterek ailesini uyandırdı.

Ağrının şiddetlenmesi üzerine kalp krizi geçirdiği anlaşılan genci ailesi Fatsa Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada bir anda kalbi duran genç hasta elektroşok ve masaj tedavisi yapılarak hayata döndürüldü.

Ambulansla acilen Ordu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Çağlayan Deniz'in kalbi burada da ikinci kez durdu.

Yapılan elektroşok ve masaj tedavisinin ardından yeniden hayata döndürülen gencin şuuru kapandı.

Solunum cihazına bağlanan gencin yapılan teşhisinde kalbini besleyen bir damarında tıkalı olduğu, kalp krizinin devam edeceği ve hastanın yaşama şansının ancak yüzde bir olduğu belirlendi.

13 KİŞİLİK EKİBİN OLAĞANÜSTÜ ÇABASI

Dakikaların sınırlı, hastanın yaşama şansının çok kısıtlı olduğu bir ortamda ameliyata karar kılındı. Ordu Devlet Hastanesi'nde üç ay önce İstanbul Medical Park Hastanesi ile yapılan işbirliği ile kalp ameliyatlarını başlatan Prof.Dr. İsmet Dindar başkanlığında 13 kişilik ekip bütün riskleri alarak gece yarısı ameliyata girdi.

Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Kemal Uzun'un gerçekleştirdiği 3 saat süren ameliyat sonunda Çağlayan Deniz yaşama döndürüldü. Kalbi besleyen damarların yeniden açılmasıyla hayata tutunan Deniz, yoğun bakım servisinde narkozun etkisinden kurtulup gözlerini açtığında yaşadığına inanamadı.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Kemal Uzun, hastanın geldiğinde şuurunun kapalı, kurtulma şansının ise ancak yüzde 1-2 dolayında olduğunu söyledi.

Kalbi besleyen bir damarın tıkalı olduğunu belirledikten sonra anjiyo, masaj, elektroşok gibi tedavilerin çare olmadığını görmeleri üzerine ameliyata karar kıldıklarını belirten Opr.Dr. Uzun, "Büyük bir risk aldık ama gerçekten başarılı bir ameliyat oldu. Hastamıza yaşama şansı kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.

YAŞADIĞINA İNANAMADI

Kalp krizi geçirdikten sonra Fatsa ve Ordu devlet hastanelerine getirildiğini hiç hatırlamadığını belirten Çağlayan Deniz ise gözlerini açtığında yaşadığına inanamadığını söyledi.

Kalp krizi geçirdiği günün akşamında nişanı olduğunu belirten Çağlayan Deniz, şöyle konuştu: "Kalp krizi geçirdiğim gün nişanım olacaktı. Nişan hazırlıklarının planladığımız bir sohbetten sonra yattım. Gece 02.00 sıralarında göğüs kafesimde bir ağrı başladı. Sabah saat 05.00'e kadar geçer diye bekledim ama geçmedi.

Kız kardeşim ve enişteme haber verdim. Ondan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. Nasıl hastaneye gittim ve ne durumda ameliyata alındım hiçbir şey hatırlamıyorum. Yaşadığıma da inanamıyorum" dedi. Çok sigara içtiği için kalp krizini sigaranın tetiklediğini düşündüğünü belirten Çağlayan Deniz, herkese çağrı yaparak "Sigara içmeyin, benim durumumu görüyorsunuz" diye konuştu.

Anne Fatma Deniz ise oğlunu yaşama döndüren doktor ve hemşirelere teşekkür ederek, "Sabahtan beri hiçbir şey yemedim ama açlıkta hissetmiyorum. Oğlumun yaşadığını, gözlerini açtığını görünce bütün her şeyi unutuyorum, bu mutluluk bana yetiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum