ÖSS ve dershaneciliğe'UĞUR' bakışı

ÖSS ve dershaneciliğe'UĞUR' bakışı

Binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan Öğrenci Seçme Sınavı öncesinde (ÖSS) öğrencilerin üniversiteye hazırlanmasında önemli bir basamak haline gelen dershanelerden...

Binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan Öğrenci Seçme Sınavı öncesinde (ÖSS) öğrencilerin üniversiteye hazırlanmasında önemli bir basamak haline gelen dershanelerden, Uğur Dershanesi rehberlik Öğretmeni Ebru Şimşek"le ÖSS öncesinde öğrencilerin yapması gereken şeyler ve dershanecilik anlayışı ve uygulamaları hakkında bir röportaj yaptık.

 

  Uğur Dershanesi rehberlik birimi olarak ÖSS' ye bir hafta kala öğrencilere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Öncelikle sınava girecek öğrencilere başarılar diliyorum. Rahat olmak ve gereğinden fazla heyecan yapmamak onların işine yarayacak. Sınavın kaderi yazıldı çizildi artık. Ben bir rehber öğretmen olarak öğrencilerin şu görüşüne hiç katılmadım; " Geleceğimizi 3 saat 15 dk ya sığdırmak haksızlık ve yanlış değil mi? " derler. Bu bir haksızlık değil çünkü biz hayatı o 3 saat 15 dakikaya değil öncesindeki 9 aylık eğitim sürecine bağladık. Eğer o süreç iyi değerlendirilse, sınav sadece formalitedir.

   Böyle önemli bir sınavda stres yapmamak mümkün değil tabi ki. Ama adaylar şunu unutuyor, aslında bütün sınava giren adayların hissettiği duyguları hissediyorlar sınav öncesindeki ki bu çok normal. Bizim için asıl sorun olan hiç kaygısı hiç heyecanı olmayan öğrenciler. Çünkü onları harekete geçirecek hiçbir şeyleri yoktur. Heyecan insanı ayakta tutan şeydir.   

    Hepsinin bu zamana kadar uyguladıkları bir sınav stratejisi vardır mutlaka heyecan ilk 10 dakikadadır eğer o zamanı iyi atlatırlarsa sorun ortadan kalkar.

   Sınav anı çok özel bir andır. Kendilerini o an nasıl hissettikleri gerçekten çok önemlidir. Özgüvenlerini kaybetmeden ben bu sınava gireceğim diye girerlerse sınava artı on puanla başlamış olurlar sınava. Bu saatten sonra onlara rahat olmak ve öğrendiklerini sınavda uygulamak kalıyor.

 

  Uğur Dershanesi'nin diğer dershanelerden farkı nedir, Öğrencilerinize ne gibi yenilikler sunuyorsunuz?

    Biz son iki yıldır klasik dershane anlayışını bir kenara atarak kişiye özgü eğitim modelini çok etkin bir şekilde kullanan bir dershaneyiz. Uğur Dershanelerinin eğitimde devrim başlığı ile uygulamaya başladığı bu modelde biz öğrencilerimiz eğitim anlamındaki eksikliklerini göz önüne alarak tamamen kişiye özgü bir modelle öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.

     Bizde öğrenciyi ilk başladığı andan itibaren tamamen bilimsel yöntemlerle tanımaya  çalıştığımız, bizim KÖÖS dediğimiz, kişiye özgü öğretim sitemi ile öğrencinin nasıl öğrendiğini bilimsel olarak saptarız ve herkese kendi stiline göre eğitim imkanı sunarız.

     Yıl içinde bizim sınıf testlerimiz devreye girer öğrencilerimizin eksiklerini belirleriz. Direk nokta atışıyla çocuğun anlamadığı noktaları tespit eder ve ona göre dersler veririz.

     Kariyer eğilim testlerimiz vardır ve alan çalışmalarımızda oldukça işimize yarar. Çocukların kaşına gözüne bakıp senden iyi tiyatrocu olur, senden iyi öğretmen olur diye değil, tamamen bilimsel çalışmalarla ve kariyer eğilim çalışması dediğimiz çalışmalarımızla da çocuklarımızın kariyerine yön vermeye çalışıyoruz.

     Bizi diğer dershanelerden farklı kılan en önemli özellik bence Uğur TV"miz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgiye internet üzerinden ulaşabildiği, eğitime alternatif olarak geliştirilmiş Uğur TV' miz. Ben ona mucize TV diyorum. Uğur TV"de her Uğur öğrencisinin bir şifresi vardır. Şifresiyle girer tüm deneme sınavlarında yapamadığı soruları tıklar Uğur TV öğretmenleri de ona anlatır. Bunun yanı sıra tüm lise müfredatı yüklüdür eksik kalan konularını oradan tıklayıp Uğur TV öğretmenleri ona anlatır ve sonunda anlayıp anlamadığını küçük bir testle test edilir test sonucunda ki sonuca göre anlayıp anlamadığı Uğur TV öğretmenlerinde değerlendirilip kendisine söylenir.

   Ayrıca velilerimizin de Uğur TV şifresi vardır ve şifreleriyle girip öğrencilerinin devamsızlık ve not durumunu öğrenebilirler.

  

 Ordu'nun ÖSS başarı sıralamasını nasıl değerlendiriyorsunuz ve OKS, ÖSS de dershane olarak beklentileriniz nelerdir?  

   Bir eğitimci olarak Ordu"nun başarı durumu hiç birimizin görmek istediği yerde değil. Ordu"da merkez başarısı biraz daha yüksek olabilir ama Ordu merkezden ibaret değil ilçelerimiz var bu nedenle hep savunduğumuz eğitimde fırsat ve imkan eşitliği deriz sanırım bunu başaramıyoruz il olarak. Sosyoekonomik nedenlerinde etkisi oluyor bunda, birçok neden bir araya gelince böyle bir sonuç çıkıyor ortaya.

   Bize gelince biz Uğur dershanesi olarak her yıl Üniversiteye gönderdiğimiz öğrenci sayısına baktığımızda %80"in altına inmeyen bir başarı oranımız var. 

 

 

   Peki sizce veliler neden Uğur Dershanesi'ni tercih etmeli? 

  

Biz sene başından beri öğrencimize sunduğumuz hizmeti velilerimize de sunuyoruz. Bizim UVEM,  uğur veli bilgilendirme eğitim merkezimiz var ve belirli aralıklarla velililerimizi bilgilendirme seminerlerine alıyoruz. Evde sınava hazırlanan çocuğa nasıl davranılmalı nasıl yardımcı olunmalı dershaneyle irtibatları nasıl olmalı bu konularda bilgiler veriyoruz.      

    Öğrencilerimizin girdiği tüm sınav sonuçları ile ilgili velilere sms yoluyla bilgilendiriyoruz. Ayrıca vakit problemi nedeniyle dershaneye çok sık gelemeyen velilerimiz öğrencilerinin her türlü bilgilerini internet aracılığıyla öğrenme hakkına sahipler. Ayrıca öğrenciler dershaneye gelmediklerinde ya da geç kaldıklarında yine aileleri haberdar ediliyor.

  

    Öğrencilerinizi motive etmek amacıyla ödüllendirme yoluna gidiyor musunuz, dershanenizde sosyal aktiviteler nelerdir?

 Biz henüz promosyon dershaneciliğine başlamadık. Öğrencilerimizi tabi ki ödüllendiriyoruz ama ödüllendirmenin birçok çeşidi var biri araba verir biri bilgisayar biri bisiklet veriri biri burs verir. Ama her şeyden önce biz anlamına inandığımız şeyi veriyoruz.

    Biz Bahçeşehir üniversitesiyle aynı kuruluş bünyesinden yer alıyoruz buna bağlı olarak başarılı öğrencilerimize Bahçeşehir Üniversitesi"nden burs veriyoruz aslında biz onlara gelecek vaat ediyoruz. Yine yıl içerisinde öğrencilerimize motivasyon gezilerimiz var. Öğrencilerimizi ihtiyaç ve isteklerinden yola çıkarak sosyal aktivitelerimize yön veriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.