Çanakkale 108 Yıllık Destan

Çanakkale 108 Yıllık Destan

Çanakkale 108 Yıllık Destan

Çanakkale 108 Yıllık Destan

BAŞKAN TÖREN "ÇANAKKALE RUHUMUZDA VAR" 

24837

BAŞKAN TÖREN "ÇANAKKALE RUHUMUZDA VAR" 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Bizi biz yapan medeniyetimizin özü ve sarsılmaz anıtı olan Çanakkale ruhudur” diyen Başkan Tören mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale zaferimiz emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.

100. Yıl dönümünü yaşadığımız Cumhuriyetimizin ilanı Çanakkale cephesinde gerçekleştirdiğimiz eşsiz zaferin verdiği imkân ile elde edilmiştir. Çanakkale’yi destansı bir zafere götüren ve Cumhuriyeti ilan eden birliktelik, dayanışma ruhu, mücadele yüce milletimizin özüdür.

Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman ecdadımızın hatırasının, inancının, cesaretinin, azminin, manevi mirasının, Çanakkale Zaferi'ni kazandıran yüksek ruhun kuşaktan kuşağa yaşatılması için “Şehitler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Çanakkale’yi geçilmez kılarak tarihin akışını değiştiren bir zafere taşıyan ve milletçe karşılaştığımız tüm zorluklarda ortaya çıkan kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakârlık ve mücadele o gün olduğu gibi bugün de Ruhumuzda var.

Dünya tarihinde eşi görülmemiş destansı bir zafer kazanarak “Çanakkale Geçilmez” diyen iradenin mirasçıları olan bizler; bugün de Çanakkale ruhuyla kenetlendiğimiz, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduğumuz takdirde aşamayacağımız hiçbir zorluk ve güçlük yoktur. Tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılında bizlere bu destansı zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.