Bakan Akçatepe tünelinde ‘Işığı Gördü’

Bakan Akçatepe tünelinde ‘Işığı Gördü’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığı ile ilgili yatırımları ve ihtiyaçları yerinde görmek, çeşitli temas, ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Ordu’ya Geldi

24648
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığı ile ilgili yatırımları ve ihtiyaçları yerinde görmek, çeşitli temas, ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi. 
 
İstanbul’dan havayoluyla Ordu-Giresun Havalimanı’na gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Ulubey Kaymakamı ve Gülyalı Kaymakam Vekili Soner Divli, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Altınordu AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı kurumların yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı. 
 
Ordu Çevre Yolu Şantiyesinde Brifing Aldı 
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu programı kapsamında ilk olarak Eskipazar mahallesinde bulunan Ordu Çevre Yolu şantiyesine giderek, Ordu Çevre Yolu Projesinin son durumu hakkında Karayolları ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. 
 
Akçatepe-1 Tünelinde Işık Görme Törenine Katıldı 
 
Bakan Karaismailoğlu, Ordu Çevre Yolu ile ilgili brifingin ardından 21.4 km’ lik Ordu Çevre Yolu güzergahı içerisinde yer alan 440 metre uzunluğunda Akçatepe-1 tünelinin ışık görme törenine katıldı.  
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmasına, 18-19 Temmuz 2022 tarihlerinde Ordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinde yağışlardan dolayı meydana gelen heyelan, su baskını ve taşkınlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.
 
 Bakan Karaismailoğlu, ”Kazı çalışmalarının sonuna geldiğimiz, başta Ordu olmak üzere bölgemizdeki diğer illeri de olumlu etkileyecek Ordu Çevre Yolu Akçetepe Tüneli’nde ışığı görüyoruz. Tünelleri ve yolları barındıran bu projemiz, Ordu ve çevre illerin ulaşımını rahatlatması bakımından son derece önemli. Çalışmalarımız tamamlandığında trafikte can ve mal güvenliğini daha da yükseltecek; bölgenin turizm, ticaret ve sosyo-ekonomik gelişimine de büyük katkı sağlayacağız. En önemlisi zaman ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemizin ekonomisine de destek olacağız” dedi.
 
“Tüm yurt sathındaki ulaşım ve iletişim yatırımlarımızdan mavi ve yeşilin sembolü Ordu’muz da hak ettiği payı almaktadır Ordu’da; toplam uzunluğu 40 bin 590 metreyi bulan, 25’i tek tüp, 9’u da çift tüp olmak üzere tam 34 adet tünel inşa ettik” diyen Bakan Karaismailoğlu, “Karayollarımızda uzunlukları 10 bin 210 metreyi bulan tam 117 köprüyü hizmete açtık. Ordu’da devam eden 14 ayrı karayolumuzun yapım işinin toplam proje bedeli; 11 milyar 230 milyon lirayı geçmektedir. 2015 yılında Türkiye’nin denize inşa edilen ilk Havalimanı, Türk mühendisliğinin başarı nişanesi olan Ordu-Giresun Havalimanımızdaki yolcu sayısı katlayarak arttı. Ordu’daki önemli karayolu yatırımlarımızdan birisi de bugün ışık gördüğümüz Akçatepe-1 Tüneli’nin yer aldığı Ordu Çevre Yolu Projesidir. Ordu Çevre Yolu Projemizin proje bedeli; 6 milyar 210 milyon lira. Uzunluğu 21,4 kilometre olan bölünmüş yol standardındaki projemizde; toplam 9 bin 492 metre uzunluğunda 6 çift tüp tünel, 3 bin 676 metre uzunluğunda 11 çift köprü ile birlikte, 414 metre uzunluğunda 5 tek köprü ve farklı seviyeli kavşak yer almaktadır. Bildiğiniz gibi çevre yolumuzun 11 kilometrelik ilk bölümünü 3 Mart 2019 tarihinde hizmete açmıştık. Yolumuzun kalan 11 kilometrelik ikinci bölümünde çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Terzili ve Melet Viyadüğü ile şehri çevreleyen ikinci kesim; Ordu Üniversitesi’nin arkasından, Akçetepe-1 Tüneli’nin çıkışı ile Akçetepe-2 Tüneli girişi arasında 240 metre mesafe var. Bu kesimde de Üniversite Farklı Seviyeli Kavşağı yer alıyor”şeklinde konuştu.
 
 Bakan Karaismailoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ordu Çevre Yolu Projesi ile, Karadeniz Sahil Yolumuzu Ordu şehir dışına alıyoruz. Bu şekilde hem transit geçişler rahatlayacak ve hem de şehir içi trafiğin yükü hafifleyecek. Zira Ordu şehir merkezindeki günlük araç trafiği 60 bine ulaşmaktadır. Ordu Çevre Yolu ile; 40 dakikalık seyahat süresi 15 dakikaya inecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte; bir yılda 6 bin 248 ton emisyon azalımı olacak. Yine ayrıca, zamandan 198 milyon lira, akaryakıttan 31 milyon lira olmak üzere yıllık 229 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Şehrin doğusu ile batısı arasındaki ulaşım daha hızlı, rahat ve konforlu olacak. Ayrıca, Ordu Üniversitesi’nin yanı sıra Şehir Hastanemiz ve Havalimanı gibi önemli noktalara çok daha rahat ulaşacağız. Akçatepe-1 Tünelimiz ve 2023 yılında tamamını hizmete açacağımız Ordu Çevre Yolumuz hem Ordu hem de bölgemize şimdiden hayırlı olsun.”
 
Valiliği Ziyaret Etti 
 
Bakanlığı ile ilgili yatırımları ve ihtiyaçları yerinde görmek, çeşitli temas, ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ordu Valiliği’ni ziyaret etti. 
 
Ordu Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan, Ulaştırma ve Altapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha sonra Valilik Makamına geçti. Burada, Vali Tuncay Sonel tarafından Bakan Karaismailoğlu’na ilimizle ilgili genel bilgiler, ulaşım yatırımlarının son durumu ve ihtiyaçlar hakkında brifing verildi. 
 
Esnaf Ziyaretinde Bulundu  
 
Ordu Valiliği ziyaretinin ardından, Hükümet Caddesi ile Sırrıpaşa caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek esnafların hal ve hatırlarını soran Bakan Karaismailoğlu, esnaflara bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu.  
 
Ordu Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti 
 
AK Parti İl Başkanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesini de ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Belediye Başkanlığı Meclis Salonunda İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları İle İstişare Toplantısını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.