Tören'den 15 Temmuz Mesajı

Tören'den 15 Temmuz Mesajı

Altınordu belediye başkanı Askın Tören: 15 temmuz milli iradenin vesayete cesaretini ihanete ve milletimizin hainlere galebe çaldığı büyük bir destandır dedi

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI AŞKIN TÖREN: “15 TEMMUZ MİLLİ İRADENİN VESAYETE, CESARETİN İHANETE, MİLLETİMİZİN HAİNLERE GALEBE ÇALDIĞI BÜYÜK BİR DESTANDIR”

24640

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Milletimizin acıyla, gözyaşıyla, cesareti ve vatan aşkıyla uğruna çok büyük bedeller ödeyerek koskoca bir destan yazdığını ifade eden Başkan Aşkın Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Devletimizin içine sızmış işbirlikçi ihanet çetesi FETÖ terör örgütü mensuplarının milletin silahlarını millete doğrulttuğu 15 Temmuz gecesi, milletimiz vücutlarını bombalara, tanklara siper etmiş ne iradesini nede vatanı hainlere teslim etmemiştir. 

O gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara koşan ve her birinin hikayesi ayrı bir destan olan şehitlerimiz, 'gömelim gel seni tarihe' desek sığmayacak kahramanlıklarıyla, bu millete kefen biçenlere hak ettikleri dersi vermişlerdir.

15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır.

15 Temmuz, en karanlık günlerde büyük bir inançla söylenmiş "milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ifadesinin yeniden vücut bulmuş ispatıdır. 

Hakk'a tapan milletimizin istiklal aşkı, hür yaşamış bayrağımızın nazlı dalgalanışı, yurdumuzun üzerinde ebediyen inleyecek ezanlarımızın sesi şahidimiz olsun ki; ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti de bu alçak ihanet karşısında milletimizin her bir ferdinin gösterdiği iman azim kararlılık cesaret ve kahramanlık dolu mücadelesini de asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 

Ülkemize, milletimize ve demokrasimize yapılan menfur darbe girişimini engelleyerek, karanlık gecemizi aydınlığa çeviren, Bayrak Uğruna, Demokrasi Uğruna, değerlerimiz Uğruna; Anadolu’yu vatanlaştıran Malazgirt, Türkiye’yi geçilmez kılan Çanakkale, yeniden dirilişin ve kurtuluşun destanı Milli mücadele ruhuyla 15 Temmuz’da Türkiye Aşkına 'Bedr'in aslanları kadar şanlı' mücadeleleri sırasında bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen 251 şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 

15 Temmuz darbe girişiminde, istiklali, istikbali, vatan bayrak aşkına, millet iradesi ve demokrasi uğrunda gözünü kırpmadan ölüme koşan aziz milletimizin her bir ferdine bir kez daha şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.