HAYVAN HASTANESİ CAN DOSTLARIN SIĞINAĞI OLDU

HAYVAN HASTANESİ CAN DOSTLARIN SIĞINAĞI OLDU

Sokak Hayvanları Geçici Bakım evi ve Hayvan Hastanesi sahipsiz, yaralı, engelli, hasta ve bakıma muhtaç kedi/köpek ve tek tırnaklı sokaktaki canlarımızın en büyük sığınağı oldu.


HAYVAN HASTANESİ CAN DOSTLARIN SIĞINAĞI OLDU 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OcljriHanwE

 

24633
 

3 yıl önce yetersiz olarak işlev sürdürmeye çalışan Ordu Sokak Hayvanları Barınağı Karadenizin en büyük Sokak Hayvanları Geçici Bakım evi ve Hastanesi haline geldi.
Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla modernleştirilen ve adeta yeniden inşa edilen Sokak Hayvanları Geçici Bakım evi ve Hayvan Hastanesi sahipsiz, yaralı, engelli, hasta ve bakıma muhtaç kedi/köpek ve tek tırnaklı sokaktaki canlarımızın en büyük sığınağı oldu.

*Hayvan Hastanesi ileri teknoloji cihazları ve ekipmanları ile modernlik ve profesyonellik kazandırılmıştır.

*Bir adet idari bina kazandırılıp hastane kısmı tamamen sokak hayvanlarına ayrılmıştır.

* Tedavisi devam eden sokak köpekleri için tamamen kapalı ve ısıtma sistemli 2 adet toplamda 100 yatak kapasiteli hospitilizasyon alanları oluşturulmuştur. Alanların %80’si Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından yapılmıştır.

*2020 Yılında filoya katılan, yoğun talep ve ilgi gören hayvan ambulansı sayısı 2021 yılı itibariyle Altınordu ve Ünye bölgelerinde toplamda 2 âdete çıkarılmıştır.

* Engelli köpeklerin doğal yaşam alanları olan sokaklarda yaşamlarını idame ettiremeyecekleri için onlara bir yaşam alanı(Şirinler Köyü Konsepti) oluşturularak bakımevinde doğal yaşam alanı oluşturulmuştur.

*2019’da 1 tek tırnaklı yük hayvanı ile teslim alınan Geçici bakımevinde şu an güçten düşmüş 9 Eşek, 4Katır, 5 At hayvanına yaşam alanı sağlamıştır.

* Ünye Transfer Merkezimizde Sokak hayvanlarının transfer döneminde refah içinde yaşayabilmeleri için düzenlemeler yapılmıştır.

*Sokak Hayvanlarının yaşamlarına destek olan vatandaşlarımıza teşvik amaçlı ve desteklemek için sokak aşılamaları yapılmaktadır.

*Özellikle kış dönemlerinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı müdürlükleri olarak sokakta yaşayan pati dostlarımız için 19 ilçede düzenli mama dağıtımı yaparak birçok belediyeye örnek olmuştur.

*Kısırlaştırma sayısı 3 yıl önce senelik 1308 iken şu an senelik 4260 olarak başarıya ulaşmıştır.

 

**ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIMEVİ VE HAYVAN HASTANESİ 6 VETERİNER HEKİM 3 VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ VE 21 PERSONELİYLE 7/24 SOKAKTA YARDIMA MÜHTAÇ OLAN DOSTLARIMIZA HİZMET VERMEKTEDİR.**

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.