Güler: Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramını kutladı

Güler: Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramını kutladı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mehmet Hilmi Güler, 23 Nisan nedeniyle yaptığı kısa açıklamada:Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramını kutlayarak onlar bizim yarınlarımız dedi

24573

BAŞKAN GÜLER’DEN 23 NİSAN MESAJI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Güler mesajında, 23 Nisan'ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yanında Türk halkının büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının yeni kuşaklara bir bayram coşkusu içinde aktarıldığı bir gün olduğunu söyledi.

 

23 Nisan’ın ilk milli bayram ve aynı zamanda dünyanın da ilk ve tek çocuk bayramı olduğuna vurgu yapan Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

 

Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

 

Egemenliğimizin ve istiklalimizin simgesi olan 23 Nisan 1920, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildi. 23 Nisan ilk milli bayramımız ve aynı zamanda dünyanın da ilk ve tek çocuk bayramıdır.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini de ortaya koymaktadır.

 

Bizler de tıpkı ecdadımız gibi çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi adına sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen gösteriyor, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza bu doğrultuda durmaksızın devam ediyoruz. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.