Ulubey Doğa ve Çevre Platformu kuruldu

Ulubey Doğa ve Çevre Platformu kuruldu

Ulubey Doğa ve Çevre Platformu kuruldu Ordu Ulubey ilçesinde iki alanda maden arama ihalesinin yapılmak istenmesi halkını hareketlendirdi. Parti, dernek, oda ve halkın katılımıyla yapılan toplantıda Ulubey Doğa ve Çevre Platformunun kuruluşuna karar veril

Ulubey Doğa ve Çevre Platformu kuruldu

Ordu Ulubey ilçesinde iki alanda maden arama ihalesinin yapılmak istenmesi halkını hareketlendirdi. Parti, dernek, oda ve halkın katılımıyla yapılan toplantıda Ulubey Doğa ve Çevre Platformunun kuruluşuna karar verildi.

 

24571

 

10.04.2022 Pazar günü Ulubey Ziraat odasında yapılan toplantıya, iş insanları, ilçe muhtarları, parti, köy dernekleri, Ordu Çevre Derneği, Tüm Köy Sen temsilcileri ve halk katıldı. Toplantıda söz alan konuşmacılar, tek vücut halinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladılar. Toprağın, suyun korunması için maden arama ihalesinin engellenmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.  Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak da ülke genelinde ve Ordu’daki ekoloji-çevre konularından deneyimlerini aktardılar. Birlikte neler yapılabileceği konusunda önerilerde bulundular.

 

Kararlar alındı

Yapılan toplantı sonrası öneriler dikkate alınarak sonuç bildirgesi hazırlandı. İmza kampanyalarından mitinglere, ihale yapılacak yerde kitlesel tepki göstermeye kadar çeşitli kararlar alındı.

 

Kurulan platformun dönem sözcüsü olarak Abdülaziz Özen seçildi. Sonuç bildirgesi şunlara dikkat çekildi.

“10 Nisan 2022 Pazar günü Ulubey Ziraat Odası’nda, halkın, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, iş insanlarının, muhtarların, siyasi parti temsilcilerinin, halkın, basının katıldığı toplantımızda ilçemiz sınırları içerisinde maden arama, ayrıştırma ve çıkartma faaliyetlerinde siyanür veya benzeri zararlı kimyasalların doğaya, çevre ve insan sağlığına karşı sosyolojik, ekonomik ve insan sağlığı açısından önemi vurgulanarak topluma mesaj verilmesi sağlandı.

Toplantımıza katılım sağlayarak bizlerin sesi, gözü, kulağı olan basınımıza ve basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kararlar şöyle:

“Ulubey Doğa ve Çevre Platformu’nun” kurulmasına ve dönem sekreterliğinin Abdülaziz Özen’en tarafından yürütülmesine; Platformun yürütmesinin dokuz kişiden oluşturulmasına ve ayrıca yürütmeye kuruluna çalışma grupları ve çalışma komisyonları kurma yetkisinin verilmesine; Ulubey ilçemizi temsil eden il içi ve il dışında faaliyet yürüten tüm sivil toplum kuruluşları ile vatandaşımızın bireysel olarak kendi talepleri doğrultusunda platformumuzda çalışma gruplarında görev alabilmesi; Platformumuza üye olan sivil toplum kuruluşları ve kişiler kamuoyu ile sosyal medya hesaplarımız ve basınımız aracılığıyla daha sonra açıklanmasına; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 223. Grup İhale İlanı duyurusunun iptali için dava açılmasına; Platform olarak en kısa zamanda ilgili bakanlıklar, TBMM’de siyasi parti temsilcileri ve Ordu Milletvekilleri ile görüşme yapılmasına; İlçemiz sınırları içerisinde maden arama, ayrıştırma ve çıkartma faaliyetlerinde siyanür veya benzeri zararlı kimyasalların doğaya, çevre ve insan sağlığına tehdit etmesine karşı kullanılmak üzere imza kampanyasının yapılması; Mayıs ayı içerisinde, tarihinin daha sonra belirleneceği bir gün ve saatte Ulubey ilçe meydanında miting organize edilmesine; 24 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan ihale günü tüm Ulubeyli hemşerilerimizin Ankara’da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının önünde bulunmasına; Ulubey Doğa ve Çevre Platformu’nun önceliği ilçemizde öncelikli olarak açılması planlanan maden sahaları ile ilgili çalışmalar yapmak olsa dahi, daha sonra ilçemizde ekolojik çevre konularında da faaliyetlerini sürdürmesine karar verildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.