Güler; Saygı ve Minnetle Anıyoruz

Güler; Saygı ve Minnetle Anıyoruz

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN GÜLER: “BU ZAFER MİLLETİMİZİN ŞANLI TARİH SAYFALARINA ALTIN HARFLERLE KAZINMIŞTIR

 

24544

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Güler mesajında şu ifadelere yer verdi:

Çanakkale Zaferi vatanımızın bağımsızlığı, devletimizin ve milletimizin bekası, milli birlik ve bütünlüğümüzün korunmasında canlarını feda ederek bizlere bu güzel vatanı emanet eden tüm şehit ve gazilerimizin bize armağanıdır. 

107 yıl önce Aziz Türk milletimiz, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, büyük bir inanç ile Çanakkale’de destan yazmıştır. Milletimizin imkansızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, azim ve kararlılığı dünyaya Çanakkale Geçilmez dedirtmiştir, bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkân vermemiştir. 

Çanakkale destanındaki üstün liderliği ve komutanlığı ile tüm dünyaya eşsiz bir lider olduğunu kanıtlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, büyük zorluklar ve yokluklar içerisinde gelişmiş devletlere karşı kazandığı bu zafer; milletimizin şanlı tarih sayfalarına altın harflerle kazınmıştır.

Bugün bizlere düşen görev ise şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenle devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında bizlere böyle kutsal bir emanet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz milletimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.