BAŞKAN GÜLER’DEN   3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÜLER’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan her proje ve çalışmada engelli bireyleri düşünerek hareket ettiklerini kaydeden Başkan Güler, mesajında şu ifadelere verdi: “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karar ile 3 Aralık gününün, 'Dünya E

BAŞKAN GÜLER’DEN

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

24489

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, engelli vatandaşların toplumun vazgeçilmez parçalarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Engelli kardeşlerimizi sosyal hayata teşvik etmeye ve ihtiyaç duydukları her zaman yardım elini uzatmaya devam edeceğiz. Onların dertleriyle dertlenerek, sorunların çözümü için çalışarak en ileri yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlayacağız” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan her proje ve çalışmada engelli bireyleri düşünerek hareket ettiklerini kaydeden Başkan Güler, mesajında şu ifadelere verdi:
“Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karar ile 3 Aralık gününün, 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edilmesi, engelli bireylere yönelik toplumun duyarlılığının arttırılması açısından önemli bir tarihtir.
Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.
Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.
Engelli vatandaşlarımızın toplumun vazgeçilmez ve ihmal edilmez bir parçası olduğunu ve her birimizin de bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız.
Onların yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için yerel yönetimler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıyız.
Engelli kardeşlerimizi sosyal hayata teşvik etmeye ve ihtiyaç duydukları her zaman yardım elini uzatmaya devam edeceğiz. Onların dertleriyle dertlenerek, sorunların çözümü için çalışarak en ileri yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlayacağız. Şunu iyi bilmeliyiz ki en büyük engel sevgisizliktir. Sevgi varsa engel yoktur.
Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizin tamamında, dinlenme ve yaşam alanlarında engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak hassasiyetleri mutlaka göz önünde bulundurarak hareket ediyor, onları günlük hayatın içine çekecek proje ve hizmetler geliştirip, şehri onlara göre dizayn ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle ilimizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, ülkemizdeki tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, engellerimizin hayatın içinde yer alması için herkesin gayret göstermesini temenni ediyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.