BAŞKAN TÖREN’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJ

BAŞKAN TÖREN’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJ

Bugün bağımsız ve özgür bir Türkiye için atılmış ilk adımın 102. yıldönümündeyiz. 19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. 19 Mayıs, aziz milletimizin maziden atiye uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vu

BAŞKAN TÖREN’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.24394

19 Mayıs’ın “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi olduğunu söyleyen Başkan Tören mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün bağımsız ve özgür bir Türkiye için atılmış ilk adımın 102. yıldönümündeyiz.

19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. 19 Mayıs, aziz milletimizin maziden atiye uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayışının ve yeni bir dirilişin başlangıcıdır.

"Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla 102 yıl önce Samsun'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta büyüdü. Gönülleri, ruhları, inançları bir olan kahramanlar, vatanın bağımsızlığı için aldıkları mücadele kararını adım adım hayata geçirdiler. Bu uğurda gerekirse canlarını feda etmeye hazır olduklarını tüm dünyaya ilan ettiler.

Bin yıllık tarihimiz Anadolu’da yazılmıştır. Bu topraklarda milletimizin destanları, ninelerimizin masalları, erenlerimizin öğütleri, ozanlarımızın türküleri vardır. Bu topraklarda hasretlerimiz, özlemlerimiz, gözyaşlarımız ve dualarımız vardır. 

Sevgili Gençler!..

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum" diyerek sizlere olan güvenini ve sevgisini göstermiştir.

Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda en büyük gücümüz sizlersiniz. Sizler, Büyük Milletimizin en değerli varlığı, umudu ve mutlu geleceğinin güvencelerisiniz. Türkiye'nin sizlerin heyecanına, büyük hayallerine, büyük düşüncelerine ihtiyacı vardır.

O, milletimizin tarih yolculuğunda dönüm noktası olan 19 Mayıs'ı sizlere bayram olarak armağan etmiş, kurduğu Cumhuriyet'i sizlere emanet etmiştir.  Cumhuriyetimiz için, bu toprakları bağımsız bir vatan haline getirmek için verilen mücadeleyi asla unutmamalısınız. 

Bizler, bugün özgür ve bağımsız, çağdaş değerlere inanmış güçlü bir ülkede yaşıyorsak bunu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere aziz kahramanlara borçluyuz.

102 yıl önce Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesidir.  

“Ya İstiklal ya Ölüm parolasıyla” 19 Mayıs 1919’ da başlayan milli mücadelemizin 102. yılında Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî mücadele kahramanlarını ve vatan uğruna canlarını feda edan şühedâyı rahmetle, minnetle saygıyla anıyor, gençlerimizin, hemşehrilerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.