Dünya Su günü: Su Hayattır

Dünya Su günü: Su Hayattır

Dünya Su günü: Su Hayattır

Dünya Su günü: 

Su Hayattır

https://youtu.be/VLk7ADfwmX8

BAŞKAN GÜLER: “SUYUMUZU VERİMLİ VE TASARRUFLU KULLANMALIYIZ” 

BAŞKAN GÜLER’DEN “22 MART DÜNYA SU GÜNÜ” MESAJI 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İklim değişikliklerinin yaşandığı günümüzde su kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden ve Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Dünya Su Günü’ hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olan suyu, doğru, dikkatli ve israf etmeden kullanmamızı bize hatırlatmaktadır.
İklim değişiklikleri başta olmak üzere diğer tüm olumsuzluklara karşı suyumuzu korumak, verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmak bizlere düşen en önemli görevdir. 
Suyun korunması ve tasarruflu kullanılması, dolayısıyla doğanın nimetlerinin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması konusunda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. 
Bizde bu sorumluluk bilinciyle Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak su kaynaklarımızı çeşitlendirmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda 20 ay önce başladığımız çalışmalarla Aybastı, Kabataş, Fatsa, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Gölköy ve Korgan ilçelerimizde gölet ve su alma yapılarını tamamlayarak hayata geçirdik. Yine Kabataş, Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe ve Kumru ilçelerimizde ise gölet ve su alma yapısı çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz.
Türkiye’de olduğu gibi Ordu’nun da içinde bulunduğu kuraklık tehlikesine karşı “Yağmur Suyu Hasat Sistemi” uygulamasını başlatıyoruz. 
Bu proje ile yağan yağmuru doğrudan doğruya kanalizasyon hatlarına bağlamadan çatılarda toplayarak aşağı indiriyoruz. Eski sarnıç sisteminin modern uygulamasını gerçekleştiriyoruz. 
Ayrıca evlerde ve ibadethanelerde kullanılan suların ayrılarak bahçe sulamasında kullanılmasını sağlayacağız.
Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını karşılama noktasında yaptığımız bu çalışmalar olmazsa olmazımızdı. Şu ana kadar bu çalışmalarda önemli bir mesafe kat ettik. İnanıyorum ki yapacağımız diğer su çalışmaları ile yaşanması muhtemel su sıkıntısının önüne geçmiş olacağız.
Bu vesileyle 22 Mart Dünya Su Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımızın su kullanımında daha dikkatli ve daha bilinçli olmasını temenni ediyorum.” 

24356

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.