Adıgüzel “başkan yönetmiyor bir ekibin elinde savruluyor.”

Adıgüzel “başkan yönetmiyor bir ekibin elinde savruluyor.”

Büyükşehir Belediyesi’nin en son icraatı Çambaşı'ndaki tesisin peyzaj çevre düzenlemesi, elektrik tesisatı benzeri işlerinin yine aynı usulle yani 21-B ihalesiz pazarlık usulü ile Rize’den özel bir firmaya verilmesi. Bu işleri yapacak Ordu'da hiç mi firma

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne verdi veriştirdi. Pek çok usulsüzlüğü vurgulayan

Adıgüzel “başkan yönetmiyor bir ekibin elinde savruluyor.” 

Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:24237

“Ordu ilimiz, Büyükşehir Belediyesi yönetimi nedeniyle oldukça talihsiz bir dönemden geçmektedir.

Daha önce iyi niyetle Sayın başkanı defalarca uyarmama rağmen başıboşluk devam etmektedir. Burada irade ve idare sorunu devam etmektedir.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir arasındaki şehir girişlerindeki satış ofisleri ile ilgili anlaşmazlıkta, Karayolları resmi yazıyla hem Valilik hem Büyükşehir nezdinde defalarca uyarmasına rağmen - ki elimizde evrakları mevcut - bu satış ofislerini yapmakta ısrar etmişlerdir. Şimdi de Ünye'deki kanuna aykırı olduğu için kaldırılmış ve diğerlerinin de kaldırılması talebi vardır. Bu durumda bu harcamaları yapan milletin parasını göz göre göre ve uyarılmasına rağmen boşa sarf eden sorumlu kim ise bunların masrafını şahsen karşılamalıdır. 

Proje diye büyük şehrin ortaya koyduğu birçok uygulama daha sonra toplumdan gelen tepkiler üzerine iptal edilmiştir Yason gibi Çamburnu gibi Belediye meydanındaki heykeller gibi… Burada sahaya tam hakim olamayan bir idare söz konusudur.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda ortaya koyduğu hiçbir hizmet yokken ve Ordu ilinde birçok sektör kaynak arayışında iken, vatandaş geçim sıkıntısında yokluk çekerken, milyonlarca lirayı sosyal medya harcaması ile reklama veriyorlar. Mart ayında ihaleye çıkmış ve 5 aylık hizmete hem de bir İstanbul firmasına aylığı 65bin TL + KDV’den sosyal medya işine ihale etmiş yine 12 Ekim-31 Aralık arasında yılın kalan günlerinde aylık 75bin + KDV fiyata yine aynı İstanbul firmasına ve yine 21-B pazarlık usulü tek firmaya çağrı yapılarak adrese teslim verilmiştir. Büyükşehir ortaya bir şey koymadığı gibi milletin emanet ettiği kıt kanaat kaynaklarını da reklama harcamaktadır. Üstelik seçimde kendisini finanse ettiği söylenen firmaya pazarlık usulü peşkeş çekilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi’nin en son icraatı Çambaşı'ndaki tesisin peyzaj çevre düzenlemesi, elektrik tesisatı benzeri işlerinin yine aynı usulle yani 21-B ihalesiz pazarlık usulü ile Rize’den özel bir firmaya verilmesi. Bu işleri yapacak Ordu'da hiç mi firma yok? Keza Altınordu şehir merkezindeki tahıl pazarı, kafeler caddesi ve pazar yeri gibi alan düzenlemelerini toplu halde bir Ankaralı firmaya verdiğini biliyoruz. Yine aynı usulle adrese teslim 21-B yani pazarlık usulü… Yani kimsenin milli olup olmama vasfını sorgulamak istemeyiz ama Büyükşehir yönetimi bu şekliyle yerli olmadığı defaatle ortaya koymuştur.

Ordu'nun Organize Sanayi gibi, sağlık tesisleri gereksinimi gibi daha büyük ölçekli ve vizyon gerektiren ihtiyaçları varken, eldeki kısıtlı imkanları da böyle boya badana, makyaj, sosyal medya reklamları gibi alanlara harcanmasını da basiretsizlik olarak görüyorum.

Aslında sürekli el altından rant peşinde koşan bir ekip halk arasındaki tabiri ile bir çete belediyeye hakimdir. Belediye Başkanı ise adeta bu ekibin elinde savrulmaktadır.

Kumru belediye başkanının geçen gün bir beyanını gördüm resmen diyor ki; “Kumru Belediyesi mafya ve çetenin elinde” Sanki Kumru Belediyesi'ni kendisinden önce başka parti yönetiyordu. Yine AKP'liydi. Çetelerin belediyeleri ele geçirmiş olduğu bir AKP belediye başkanı ağzıyla da itiraf ediliyor.

İş bilmezlik, vizyonsuzluk, beceriksizlik, üretimsizlik konularındaki eleştirilerimiz bir yana, tüyü bitmemiş yetimin hakkını, tüm kamu kaynaklarının hesabını her kuruşuna kadar soracağımıza ve bu işlerin takibini asla bırakmayacağımıza tüm vatandaşlarımız emin olsunlar.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.